Tips Kurus Di Bulan Ramadhan : Day 1 Tips #1

Thursday, June 18, 2015
Assalamualaikum and hi semua :)

Firstly aqma nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan buat seluruh umat Islam tidak kira dimana anda berada.


Walaupun Ramadhan, misi untuk turunkan berat badan masih diteruskan. Namun, bagaimanakan cara yang tepat supaya dapat turunkan berat badan di bulan penuh macam2 jenis makanan keluar ni?
In shaa Allah dalam entry ni aqma akan cerita.

Waktu Ramdhan selalunya yang paling famous adalah Bazaar Ramadhan. Biasala tak makan seharian mesti nafsu membuak2. Betulkan?

Tapi walaupun kita dalam excited nak pilih makanan ni, kena la pilih makanan yang sihat dan berkualiti.

Kalau pergi bazaar aqma akan pilih something yang kurang lemak. Contohnya ikan bakar, sotong bakar, ayam percik dan sup2. Aqma memang jenis kurang minat makan manis. So, kurang la terarah nak beli kuih2 tu. IF korang teringin sangat nak beli kuih, beli 1 jenis je dah cukup. Nanti membazir. Trust me. Puasa sebulan yang.. ada 30 jenis kuih lagi boleh rasa ^_^

Cukup ini dulu entry Tips Kurus Di Bulan Ramadhan. Esok aqma sambung Tips #2 pulak ya :)

Till then,


Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature