Monday, July 27, 2015

My Seoul, Korea Trip: Day 4

Assalamualaikum and hi all :)

Hari ni aqma nak cerita my pending + postpone entry which is about My Seoul Korea Trip: Day 4. Day 4 kami mulakan perjalanan ke Namsan Tower. Dimana tempat Namsan Tower ni adalah tempat yang wajib dikunjungi di Seoul, Korea. Namsan Tower ni tempat yang selalu couple 'kunci' cinta mereka. Alahai so sweet sangat~ 

Kami yang pergi ni semua single kecuali mira and husband. So, kitorang takdela excited sangat nak gantung padlock kat Namsan Tower tu. Hehehe. Jom layan gambar2 di sekitar Namsan Tower. 

Us, the girls at area Namsan Tower
Nama kerusi ni kerusi cinta kot sebab boleh satukan dua insan. Gituuu

Kitorang semua pakai shades except Erda je tak pakai. :P
Mesti korang pelik kan kenapa tak ada gambar Namsan Tower? Sebenarnya ada tapi mungkin masih berada di camera one of my friends. Still belum sempat nak ambil lagi. Sob3.

Lepas puas bergambar dan bersiar2 di Namsan Tower kitorang teruskan perjalanan ke Myeongdong.
Myeongdong ni tempat shopping HEAVEN! tapi lebih kepada barang make up la. Seriously murah giler and rambang mata. Sampai tak sempat amik gambar. Mungkin ada gambar tapi di camera kawan. huhuhu.


Gambar kat atas ni masa kitorang tengah tunggu kaum Adam shopping pula. Ni kawasan shopping underground which is kat tempat stesen keretapi. Kira sambil jalan nak naik train boleh la singgah dulu shopping. Kat sini la nak beli benda2 merchandise Kpop. Aqma janji, aqma confirm korang yang peminat Kpop ni LAMA giler dan RAMBANG MATA kat kedai tu. 

Selepas di Myeongdong kami ke Han River pulaa... 


Okaylah masa mula-mula sampai macam rasa panas biasa sahaja. Then bila angin kuat, hari semakin petang semakin sejuk pula cuaca. Namun, matahari memacak terik.




Nampak tak kat belakang ada game air yang macam dalam Running Man tu? Hehehe


Masa ni dah sejuk giler. Sangat tak tahan okay!




See, dah cakap angin kuat sangat sampai dekat 14 C! Siapa redah berenang Han River memang aqma salute sebab air dia sangat sejuk~~


Dekat Myeongdong ada la aqma shopping sikit2. Ni barang yang aqma sempat grab masa di Myeongdong.

Mask, mask, mask! Ada yang free, ada yang beli. Kan dah kata shopping heaven~

Gel Aloe Vera ni wajib beli kay. 


Tshirt and album Bigbang M series

Masa aqma pergi Seoul ritu Bigbang baru keluar album MADE 'Mseries'. Of course la kita grab kan?? Murah sikit la harga berbanding kat Malaysia. Teehee!

Ni je story hari keempat kami di Korea. Banyak gambar di kamera kawan. In shaa ALLAH nanti billa dah dapat gambar aqma update ya :)

Thank you for reading my entry,
Love
#ainulaqma


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...