Pengalaman Puasa: Susut 3 INCI!

Friday, July 24, 2015
Assalamualaikum and hi all :)

Amacam raya? Meriah? Raya kali ni ramai tema hijau dan biru nampaknya kan?
Korang pun tergolong juga ke? Family aqma tergolong dalam #teamrayahijau. Hihihi.

Hari ni dah raya ke 4. Ada ke yang dah dalam dilemma berat naik, ukur lilit melebar? Kalau korang ikut tips macam kat SINI sure senyum je sebab berat tak naik, ukur lilit tak melebar.

Now nak story pengalaman puasa aqma kali ni antara yang best adalah aqma dapat kecilkan ukur lilit sampai 3 inci. Alhamdulillah. Banyak baju kurung semua gedobos2. Lately banyak pakai baju kurung dulu2 yang simpan sebab tak muat :P

Paling ketara my favourite jeans la. Dah tak boleh pakai sebab dah boleh terlucut even paai belt pun. So, bila kemas2 almari jumpa jeans lama yang simpan dulu sebab tak muat now dah muat semula. Alhamdulillah of course la aqma happy tak terkata. Hehehe. 


Nampak beza kan jeans depan and belakang??

Amalan Diet Sepanjang Puasa

Kalau puasa ada orang waktu puasa naik berat kadang2 yelah dah menjamah lepas berbuka tu apa yang dibeli di bazaar Ramadhan. Amboi sedap2 belaka!  Aqma pun tak terkecuali laaa.. hihihi. Tapi puasa tahun ni berbeza pula.

Now, Aqma nak share la apa yang aqma amalkan sepanjang puasa ni. Benda simple je. Amalkan:

1. Detoks dengan SET KURUS BAJET 

2. Pakai PREMIUM BEAUTIFUL 

Mudah je kan? Hanya amalkan dua steps ni je. In shaa ALLAH memang menjadi. Aqma tak exercise pun waktu bulan puasa. Balik kerja shift malam terus tidur siang tu. Malam dah kerja.

Amalkan minum Mineral Coffee masa sahur sangat baik taw. Rasa bertenaga dan kurang lapar masa siang tu. Then bila dah lepas bebuka ambil 2 biji garlic tablet. Takda rasa apa pun telan garlic tablet ni. Sepanjang malam tu minum la BV Alfalfa. Kira ganti air masak dengan BV Alfalfa la.. Bancuh dalam tumbler bila2 masa nak minum je. 

Meanwhile untuk pakai Premium Beautiful pula aqma pakai masa waktu bekerja di office. Pakai 8 jam sehari baru la nampak kesan~ Rasa selesa dan yang paling penting support belakang. Aqma kerja menghadap komputer. So, postur badan tu penting supaya tak lenguh2. 


Mudah je kan? Tapi kesan memang SUPERB!


Tak bulan puasa pun boleh amalkan Set Kurus Bajet ni. Nak tahu macam mana cara ambil Set Kurus Bajet waktu bukan puasa? Contact aqma di +60102534217 untuk info lanjut cara BETUL  ambil Set Kurus Bajet.

Nah, belanaj gambar pagi raya ^_^

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin
Thank you for reading my entry :)

Love,
AinulAqma
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature