Bila Kereta Minta Bermanja Tengah Bulan!

Saturday, September 19, 2015
Holla ! 

Tatkala post ini ditulis hati ini gundah gulana sebab Si Bumbleebee minta manja lebih bulan ni. Waktu dia bermaja boleh tahan juga, iaitu tengah bulan. As pekerja swasta, gaji haruslah tepat2 on 25th ya. Bukan macam kerajaan ada raya gaji cepat. 

Maka, dimanakah kan kukorek duit untuk tampung perbelanjaan repair Si Bumblebee?? Kalau ikut kira-kira gaji sebulan punya peruntukan tiada untuk EMERGENCY kereta. *telan ayaq liur kejap*. 

Namun, peraturan ALLAH itu Maha Adil. Siapa usaha lebih, dia dapat lebih. Alhamdulillah syukur Ya ALLAH duit2 untung online bisnes boleh support untuk perbelanjaan Si Bumblebee. Syukur. Pinjam parents adalah choice terpaling dielakkan! Itu prinsip hidup saya. Mak and pak saya bukan gabenor Bank Negara. 

Konklusinya disini, aqma nak tekankan yang berniagalah anda. Walaupun rasa dah boleh survive tapi apa salahnya dapat lebih kan? 

Buat bisnes ni senang je bila kita ada ILMU + MENTOR + RUJUK + TINDAKAN = KEJAYAAN ! 

Cuba teka mana satu Si Bumblebee? 
Till then readers sekalian. 
Ingat, ada bijak pandai berkata "Berniagalah kamu walaupun sudah kaya."

Love, 
AinulAqma
FINANCIAL STRESS-FREE ACHIEVER. 
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature