Saturday, October 3, 2015

Majlis Kahwin My BFF Ika | Mini Reunion Matrik Johor

Assalamualaikum and hi all :)

Semalam 2/10/2015 aqma attend wedding best friend masa belajar di Matrikulasi Johor dulu. Giler rindu dekat kawan sorang ni. Last jumpa masa last day kat matrik. 

Nama my friend ni Safikah tapi kitorang biasa panggil Ika je. Actually ika ni bukanlah sama kelas mahupun sama bilik atau sama floor dengan aqma tapi ukhuwah kitorang sangat rapat. Aqma kenal ika ni from a friend of mine. Friend of mine ni pon kenal kat myspace je (dulu tak famous FB :P) kebetulan dapat sama matrikulasi. Then borak2 punya borak a friend of mine ni classmate ika. So, dari situ la aqma kenal ika ni :) 

Alhamdulillah sangat selesa kawan dengan ika ni. Dia manja tapi tegas dengan pendirian dia. Plus, ika ni bijak pandai orangnya. Aqma tak terror mana pong masa matrik dulu. Kah3. Selalu lepak study math kat bilik ika. 

Bila dah selalu lepak kat bilik ika, maka kenal la juga dengan room mates ika yang lain seperti Anis, Ida dan Rabb. Weolls pun selalu study sama. Oh ya, geng bilik ika ni semua bijak pandai belaka. Iolls bangga kawan dengan diorang. Hehehe. Now, dah berjaya masing2. Alhamdulillah.. 

Then bila dapat jemputan kahwin dari Ika adalah tersangat excited aqma nak pergi. Haruslah pergi walaupun jauh di Kota Tinggi, Johor. Memandangkan ada yang mengajak dan driver, aqma pun join lah depa ni.. 

Pergi balik hari taw uolls. Yang driver tak bertukar. Still maintain. The girls yang penumpang semua maintain tidur. Kah3. Terima kasih encik driver :P

Let's enjoy few pictures our mini reunion :)

Geng satu kereta. Kalau pergi Johor mesti makan Baskin Robbin. Kenapa entah? 

My choice, Chocolate Trilogy

Us, the matrik Johor geng with the bride
Selfie di cermin rumah pengantin :P

Weolls :)
Rabb, me, Ida, Abdullah, Anis
Gambar di pelamin. Sorry ieda terambil gambar ni :P
Okaylah tu je cerita kahwin di Johor. Lagi sekali sila lah wahai readers doakan next wedding entry pasal my wedding pula. Amiin~

Till then,
#AinulAqma

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...