Tuesday, November 3, 2015

Review Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck| Semangat Cinta !

Assalamualaikum and hi all :) 



Hari ni aqma nak buat review filem  Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck asli dari Indonesia ya. 

Movie ni betul2 berjaya membuatkan air mata aqma mengalir deras. Yeszaaa. aqma bukanlah jenis yang cepat touching kalau tengok movie ni. TAPI  Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck sangatlah berjaya buat hati aqma tersentuh. Tersama kisah barangkali :O

Cerita  Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck adalah diadaptasi dari novel penulis terkenal Indonesia iaitu Buya Hamka. Sungguh sarat dengan cerita cinta yang suci dan sejati. Erti sebuah kesetiaan dalam percintaan. Juga erti sakitnya dikhianati namun bangkit dengan penuh semangat. 

Moral yang paling aqma sanjung dalam cerita ini adalah semangat perjuangan. Dikhianati cinta itu sakit dan pedih rasanya namun dengan semangat, terus bangkit semula. Maju untuk teruskan kehidupan. 

My favourite part


Cinta itu jika tidak kita dapat didunia mungkin kita akan dapat diakhirat. Kita hanya perlu berdoa dan teruskan kehidupan dengan penuh semangat. Pentingnya semangat positif dalam menjalani kehidupan seharian. 

Serius aqma sangat sarankan anda diluar sana yang terasa heartbroken ke, lemah semangat tengok cerita ini. Sudut nilai positifnya pun sangat tinggi. 

Cerita ni tiada di wayang. Cubalah cari source yang boleh dipercayai untuk dapatkan movie ini. Sekarang aqma nak cari novel dia pulak. Hopefully dapat jumpa. 

p/s: didoakan aqma dapat jumpa lelaki setabah, sekuat semangat seperti Zainuddin. Amiin~

For those yang dah tengok apa pula komen uolls? Jom kongsi feedback anda diruang komen :) 

Till then. 

Love, 
Ainul Aqma

4 comments:

  1. memang terbaik cerita ni! rasa macam nak marah je dengan hayati tu, tapi geram jugak dengan ego zainuddin..
    memang emosi giler masa tengok...
    habis je tengok cerita ni, terus download semua soundtrack...bila dengar mesti teringat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samaaa!!! aqma pun lepas tengok cerita ni terus download OST.. hik2

      Delete
  2. Tak tengok pun lagi cerita ni ...

    ohya, maksud akma xdpt follow sbb xde button follow macam mana tu ya akma? kita xfaham laa . huuu

    ReplyDelete
  3. Coba tengok filem surga yang tak dirindukan atau assalamualaikum beijing. Best

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...