Top Social

Bisnes Bermentor | Mudahnya Bisnes Cara Kami !

Friday, December 4, 2015
Assalamualaikum and hi all :) 

As always Jumaat adalah hari untuk entry inspirasi. Hari ni aqma nak share betapa mudahnya bisnes bermentor, bisnes cara kami. 

At first, cuba korang bayangkan masa kat sekolah dulu kalau takde cikgu mungkin susah kita nak faham sesuatu tajuk tu kan? Baca je memang dapat input tapi nak apply dalam kehidupan, skil2 nak jawab dalam exam still perlukan cikgu kan? 

Macam tu juga lah dalam bisnes. Aqma pilih bisnes dengan bermentor. Why? Obviously la bila ada mentor kalau "langgar dinding" tu takdelah perit sangat :O If terlanggar pun cepat2 dapat ubatnya. Aqma pernah berbisnes tanpa mentor. One thing je nak cakap ---> PERIT! tak kemana pun sebab kita tak tahu taktik untuk maju dalam bisnes tu. 


SIAPA MENTOR SAYA? 

Alhamdulillah syukur aqma dijodohkan bertemu dengan mentor yang sangat dedikasi in my business (health product), Kak Ieja a.k.a CDM Shaliza Aziz. Mula2 jumpa kak ieja gugup juga sebab dia dah capai pangkat tertinggi dalam bisnes ni. Dah pegang 5 angka sebulan. Best ke best? Masyuk kan?? 

Bila dah jumpa 1st time masa tu di KL (tempat kerja lama) humble and peramah sangat kak ieja ni. Then, cara dia explain about this business pun easy going je sebab bisnes ni pun mudah2 aja~. 

Aqma memang aim nak jadi macam kak ieja in the next 2 years! Lagi cepat lagi bagus. See, bila ada mentor kita akan lebih terdorong dan lebih bersemangat ! Lagi2 ada kumpulan yang kukuh, The Diamond Circle macam2 ilmu dan tips kita dapat dari perkongsian ahli kumpulan lain. 


Sesi Personal Coaching with my leader, CDM Shaliza

Kita ni kadang2 dah tahu nak buat tapi tak menjadi. Then, review balik dengan leader baru tahu "Oh,,, kurang garam kat sini.. ". "Oh,.. sepatutnya kena gaul lama lagi..". Haaa macam tu lah lebih kurang. Boleh topup skil2 yang mungkin kita tak tahu tapi leader/mentor kita tahu :)


Me with my dedicated mentor/leader, Kak Ieja <3

For those yang nak start business or nak kembangkan business boleh join our team and business cara kami yang mudah sangat2 ni. Hanya guna online tools jeee. 

Oh ya, personal coaching ni PERCUMA taw!!! Hanya effort untuk datang jumpa leader je. That's all ! I love my business soooo much! Mudah lak tuu, hanya hujung jari! Adik2 yang student pun boleh buat! Seriously kacang goreng ajaaa! Hasilnya, boleh generate income 5-6 angka! siapa nak bagi kan??? 


So, uolls yang nak keluar dari belenggu MISKIN BANDAR, jom ganda income dengan bisnes cara kami. Hanya perlu effort sahaja. :) Nak tahu lebih lanjut bisnes cara kami boleh contact aqma +60102534217 atau email ainul_aqma@yahoo.com. 

Jom GANDA INCOME sama2! :D 


Till then,
A.Aqma
MONEY AND TIME FREEDOM ACHIEVER
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature