Bersenam Di Rumah Cara Saya

Thursday, February 4, 2016
Assalamualaikum and hi all :)

Kali nak share aktiviti bersenam yang aqma buat di rumah. Aqma adalah manusia yang busy hakikat hidupnya. Nak ke gym pun tak sempat. Jadi, bersenam di rumah sahaja lah. Still juga berpeluh lencun taw!

Berikut adalah aktiviti bersenam di rumah yang mudah diamalkan. Tak perlu alatan pun. Kalau perlu pun cukup sekadar exercise mat.






Dua jenis exercise kat atas ni aqma selalu buat.. Roughly 1 pusingan bakar 100 kalori. Kalau nak bakar 300 kalori buat la 3 kali ke.

Tapi for beginners better try buat 1 pusingan dulu takut terkejut pula badan nanti. Oh ya, sila warm up dulu before buat workout. Itu WAJIB!


My workout routine
Aqma tampal kat almari supaya senang tengok what's next to do :)

All the best people!

2016 is our awesome year!

Love,
A.Aqma
3 comments on "Bersenam Di Rumah Cara Saya "
  1. wah i love this one! hehe tp qila benci burpees and planks :( haha thanks for sharing! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3.. practice banyak2 kali mesti okay jeee

      Delete
  2. wah boleh cuba jugak nih hahahaha

    singgah stalk sini.. ^^

    jemput singgah n follow blog shawal juga.. :)

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2016/02/pencarian-sponsor-giveaway-february.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature