Top Social

Inspirasiku | My Beloved Leader

Thursday, May 19, 2016
Assalamualaikum and hi all :)

Dah lama tak bersiaran di my beloved blog ni. Alhamdulillah my life is full of colours. Biasalah ada gloomy ada funny things happened in my life especially in business life.


Dalam dunia bisnes ni kalau tak kuat semangat memang senang kelaut. Syukur alhamdulillah aqma dikelilingi dengan orang-orang yang SUPER DUPER supportive dan sentiasa bantu motivate aqma semula. Antara yang selalu pimpin aqma adalah my beloved mentor, CDM Shaliza Aziz atau lebih mesra dipanggil CDM Ieja.


Featured in SHOM magazine


Walaupun dibawah pimpinan CDM Ieja ada ramai lagi yang hebat-hebat namun CDM ieja tak pernah lepaskan genggaman aqma. Sentiasa bantu disaat diperlukan. Alhamdulillah Syukur sangat ya ALLAH.

Meh aqma story sikit background CDM Ieja ni. Asalnya beliau bekerja sebagai pegawai bank di Bank HSBC. Orang ingat kerja pegawai bank ni gaji besar. Namun gaji RM3,000++ hidup di Kuala Lumpur memang tak rasa apa pun. Plus komitmen lagi, belanja anak lagi, transport, eh macam-macam lah. Then she decided to do part time business as Premium Beautiful Expert. At first pakai dulu sendiri sebab nak kuruskan badan yang mengembang tanpa sedar.


Her transformation to slim and healthy life


Bila dah pakai sendiri and nampak result kesihatan semakin baik plus boleh buat duit pula tu, terus CDM Ieja rebut peluang berniaga dengan Sahajidah Haio Marketing (SHOM). Sebenarnya sebelum buat bisnes dengan SHOM dah macam2 bisnes CDM Ieja buat namun hanya separuh jalan. Alhamdulillah dengan SHOM bertahan sampai sekarang. 

Apa yang aqma kagum adalah semangat CDM Ieja membantu rakan kongsi tingkatkan taraf kehidupan. Walaupun CDM Ieja dah pangkat teratas di SHOM, tak pernah tinggalkan rakan kongsi terkapai2. Sedaya upaya CDM Ieja bantu. 

Bayangkan dari broke banker sekarang dah boleh pegang income 5 angka setiap bulan. Seronokkan? Boleh buat simpanan. Nak harapkan gaji untuk buat simpanan selalunya sukar. Bak kata CDM Ieja, "Gaji untuk keperluan, untung bisnes untuk kemahuan."

Dalam apa jua kita buat kena USAHA dan SABAR. CDM Ieja pernah cakap juga, "ALLAH tu Maha Adil. Dia tahu siapa yang berusaha sebab siapa buat lebih dapat lebih." In shaa ALLAH. 


During personal coaching. Same wave brings you same colour coordination. :P


Mudah-mudahan one day aqma dapat jadi macam CDM Shaliza Aziz. Ada Money dan Time Freedom. Ya ALLAH seronoknya tengok bakal anak membesar depan mata, nak jalan2 tak payah ambil cuti, nak melawat mak ayah tak payah tunggu cuti.. Subhanallah bestnyaaa! Doakan aqma ya kawan2 sekalian~

Aamiin~

Love,
A. Aqma
The Diamond Circle








2 comments on "Inspirasiku | My Beloved Leader"
  1. Im sure u will be the next CDM from TDC 👏🏻👏🏻 never give up & keep fighting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa ALLAH..amiin~~ Thanks a lot CDM Ieja for trusting in me :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature