Rancangan Masa Depan. Apa Bakcup Plan Anda?

Tuesday, May 3, 2016
Assalamualaikum and hi all :)

Hari ni kena ketuk pemikiran masa hadapan. Ada kawan office aqma buka persoalan ni "Korang nanti nak ke pencen kat sini? Dah tua-tua nanti still lagi kerja kena shift bagai? Nanti anak korang dah besar-besr then nak hantar anak asrama kena bagi alasan sorry anak, mak kerja malam hari ni."

Oh tak dapat bayangkan sedihnya. Kesian anak-anakku. Bila single mungkin la okay je kerja shift ni tapi bila dah berkeluarga bagaimana pula kan?


Kerja as kuli ni susah nak dipandang pihak management, to be promoted and so on. Lebih-lebih lagi kau kerja malam je. Bos-bos semua kerja siang. Mana nak nampak effort kau dan kebolehan kau. Sob sob sob. Oh ya, dalam cerita aqma ni tidak termasuk mereka yang bekerja shift as professional seperti doktor dan nurse. Mereka memang kerja kena shift dan itu semua harap maklum akan keadaan kerjanya.


Alhamdulillah aqma dah ready back up plan for my old days. Means untuk hari-hari yang dah berkeluarga nanti. Aqma taknak risau kalau suatu hari nanti syarikat tempat aqma bekerja ada apa2 hal berlaku *minta jauh*





Untuk atasi risau tu dari sekarang aqma dah mulakan bisnes. At least ada back up plan. Sebab tu aqma mulakan awal. Dari muda lagi aqma dah perah keringat untuk stabilkan bisnes ni supaya tak susah di kemudian hari. Alhamdulillah dari duit bisnes la dapat menyimpan, dapat capai impian. Duit gaji bulanan dah banyak habis untuk keperluan.


Aqma nak la nanti bila anak-anak nak isi borang pekerjaan ibu tulis "Usahawan/ Peniaga/ Businesswoman" Mashaa ALLAH bangganya. Anak-anak pun terinspirasi untuk berjaya seperti ibu dan bapanya. In shaa ALLAH.


Jadi, pembaca sekalian yang nak buat back up plan untuk bisnes mulakan sekarang!


Tak tahu nak mula?? Aqma ada buka offer bisnes bermula sebagai dropship agent iaitu ZERO MODAL. Hanya perlu TIRU tunjuk ajar dari support team dan mentor.




Nak tebalkan poket anda dengan program bisnes dengan modal serendah RM 0 dengan cara aqma dan team dengan income sekurang-kurangnya RM500++ sebulan ? Bagi yang nak tebalkan poket tu cepat-cepat contact aqma +60102534217 ya. Jom ubah kehidupan dengan berniaga! Meh aqma tunjuk caranya.


Love, 
A.Aqma 

Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature