13 Small Home Office Ideas

Monday, July 18, 2016
Assalamualaikum and hi all :) 

Another interior ideas in my blogpost. Lately ni aqma lebih suka scroll interior design ideas. Scroll kat mana? Kat internet laaa tapi aqma suka scroll kat pinterest. Antara yang aqma suka tengok adalah design bilik tidur, ruang kerja di rumah (home office), cara susu baju dalam almari, susunan kabinet atau hiasan dapur, tempat mendobi pun aqma usha2 juga. Hihihi. 

Semua cecantik and moden dah design sekarang plus ada yang tak perlu keluar modal besar pun. Nak kawen dah kot aqma ni. Mood2 mengemas, menjaga anak kecil (my nephew for now) semakin mendapat tempat dihatiku. Tak lupa juga mood bermake up. Waaah~

Okay back to the topic. Now aqma nak share dengan uolls idea deco2 ruang kerja/pejabat dirumah. Kalau anda ada rumah yang kecil pun boleh buat. Kena bijak susun atur je. So jom cuci mata.........


Untuk gambar yang bawah ni memang kecil betul ruang dia. Banyak main ruang kabinet atas. Kena ada stool/bangku khas untuk susunan macam ni. Tak sampai nak amik barang kan~huhuhu








Haaaaaaaa yang bawah ni cantiknyaaa. Banyak ruang dan kabinet pun banyak. Alaa bestnya ada kotak2 yang tersusun tu.Nampak kemas sebab tak nampak isi dalam dari luar. 




Okay, untuk yamg ni pulak workstation untuk craft people. Contohnya yang menjahit ke, yang buat craft berasaskan jahita yang ni sesuai sangat2!



Yang ni pun bermain dengan kabinet tinggi melangit sampai ke siling. Kalau rumah aqma memang tak dapat la buat macam ni. Memang makan tahun nak sampai. Huhuhu




Haaaa yan ni soft and sweet. Tengok hiasan dinding dia. Very practical kan? Ada banyak compartment boleh isi macam2. Oh ya, tengok tong sampah pun berlabel. Well done!





Idea kabinet di dinding ni awesome juga. Manalaa dinding dibilikku ini boleh ditebuk sebegini?? Huhuhu




Asyik putih je kan?? Nah warna warni pula. Meriah pula rasanyaa.

Meja dan kerusi dia WIN!


Okay, back to white again :)

Yang ni pula tengok carpet dia. Purple!

Softnya warna bilik ni~



Dah rambang mata tengok 13 design ruang kerja/ workstation cun2? As a blogger/writer/student/online entrepreneur inspirasi tu penting. Jadi, nak dapatkan inspirasi tu bermula dari tempat meja kerja yang kemas dan cantik.



Warna takda tema. Lol


This is my current workstation. Still need LOTSSS of improvement. Chaiyok2 aqma!

So, which small home office ideas you like? Share with me in the comment below.

Till then.

Love,
A.Aqma


p/s: So, here is my pinterest link.Follow tau :)
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature