Sunday, July 24, 2016

Bakar 1000 Kalori. Pheww!

Assalamualaikum and hi all :)

Semalam dengan jitu dan semangat lepas balik kerja terus ke Stadium untuk jogging. Since lepas raya aqma tak pergi jogging lagi saje je nak test power. Tup2 semangat api mana yang masuk, challenge diri sendiri bakar 1000 kalori in one shot. Hahaha.

Nekad la lari 8 trek tu non stop. End up dapat buat 10 round non stop. Ada la yang lain kejap jalan, then lari balik, jog balik. Alhamdulillah. Cungap tu tak sangat tapi part kaki la kejang noksss. Lemak2 peha ku bekerja keras. Hahaha. Bila 9.30 pagi keatas cahaya matahari mula nak terik. Ramai dah balik namun harus kugagahkan juga demi nak bakar 1000 kalori ni. 



Challenging yourself is awesome!


New records broken!


Antara self motivation yang aqma fikir masa jogging tu "PERSISTENCE IS THE BEST CONSISTENT" bila cakap ni banyak kali betul2 kita akan fight untuk consistent dan teruskan capai target. 

Then bayangkan next achievement yang nak dicapai. Aqma tengah fight on my next stage. So bila tengah bayangkan I'm the FAMOUS PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT in Malaysia and around the world, makin laju aqma lari. Hahaha. Itulah sebenarnya mindset kita tu yang penting. 

So, next time nak try 1000 kalori tapi lebih cepat. In 1 hour maybe. In shaa ALLAH :D

Can't you see I'm sweating? :P

Till then,
Love,
A.Aqma

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...