Top Social

Siapa Kata Tak Sibuk?

Wednesday, July 20, 2016
Assalamualaikum and hi all :) 

Dulu masa mula2 start bisnes dengan SHOM aqma tak expect pun akan sesibuk sekarang. Orang kata sibuk tu bagus tandanya kita produktif. Kalau sendu je takada apa nak buat tandanya takda la aktiviti bisnes kan? 

Aqma dulu ingat tak busy mana bisnes dengan SHOM ni sebab yelah, produk company dah sediakan kita just jual je kan. Takda la nak feeling sibuk macam Neelofa tu. Rupa2nya jual bukan sekadar jual diknonnnnn.. Jual pun kena la dengan cara marketing yang betul. Alhamdulillah team (The Diamond Circle) dan SHOM sentiasa menyediakan tools marketing yang hebat2 dan cantik dan awesome tahap GIGA! *oaky dah setel kesibukan marketing*

Bila sales makin besar, partners pun semakin ramai memang banyak benda kena fikirkan. Antaranya kena fikir whats next to do for my OWN SALES, what strategy for my team supaya my business partners pun dapat BONUS GEMUK, what you can do to contribute to the team, then fikir macam mana nak selitkan masa untuk business coaching.


My workstation. Perah idea artwork :D

Ramai yang ambil tak endah je pasal business coaching ni. Sebenarnya penting yang teramat sangat sebab leader or mentor kita boleh bantu atasi masalah bisnes yang kita hadapi. Hatta mungkin kita kurang aktif bisnes sebab kekangan masa. Then, bila cerita kat leader in shaa ALLAH mana tahu leader boleh bantu bagi idea bernas untuk atasi masalah tu :) Who knows kan? 



Aktiviti WAJIB selepas coaching, pose sikit with my leader :P

Then another thing sibuk juga ke stokis nak merestock barang. Produk alhamdulillah superb dan laku keras sebab tu cepat je restock :)

Stok Maharani ni laku keras. Wanita yang dah berkahwin wajib ambil demi keharmonian rumahtangga. Opps!

Alhamdulillah seronok bisnes ni bila kena caranya. Even mother of 2 + kerja engineer + no bibik pun boleh buat bonus gemuk 4-5 angkat tau! Sebab ada cara nak setelkan kesibukan itu~

Nak tau cara bisnes dengan TDC? jom la join kitorang :) apa2 email me at ainul_aqma@yahoo.com for more info about business with TDC :D

Love,
A.Aqma




Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature