Weighing Day is COMING....!!

Wednesday, September 7, 2016
Assalamualaikum and hi all :)

OMG! Our leaders of Geng Diet TDC dah announce dah bila next weighing day. Sumpah cuak gilaaa. Adoiyai! Bayangkan la tak lama lagi nak raya haji dah. Opkos mak ai buat rendang ayam yang sedap gila dimakan dengan NASI HIMPIT. Diulang NASI HIMPIT!




Aqma adalah sejenis manusia yang badan akan cepat naik kalau makan nasi dan cepat turun kalau makan less carbohydrate. Badanku zero tolerate dengan karbohidrat. Mana la tahan mak masak sambal tumis sedap gila tapi tak makan nasi even sikit kan? Mestila TERRRambil nasi juga. Haaa, syukur pakai Premium Beautiful. Badan tak mengembang even ambil carbo pon. Yes!! :D

So, apa kah yang perlu dititikberatkan ya untuk menempuh weighing day yang bakal kunjung tiba ini? OF COURSE la aqma kena puasa carbohydrate. Tiada nasi untuk 2 minggu ini. Pastu mi and mihun pun minta la jangan lalu depan mata aqma. Kah2. Iolls kalah la dengan mihun ni. Sob3.

Next is NO SWEET!!! Oiiii gula tu racun dalam badan tau. Memang rasa dia manis tapi sebenarnya punca penyakit. Nak loose weight memang kena cut off sugar. Syukur aqma minum Minkaffe dapat stay up berjaga walaupun bertemankan kopi berlemak. Asyikk seyhhh. Plus, bila ber Minkaffe ni tendency untuk mengunyah tu kurang or takde. Yeay! No cikedis!


kalau tengah diet senang sakit kepala bila lapar. Minum minkaffe je. sonang!


Another way untuk turunkan berat adalah minum air putih banyak2. Banyak2 in the way bukan sekaligus 1 liter tapi berperingkat. Agihkan masa untuk minum air tu supaya air yang diminum tadi tak keluar dengan sia2.

aqma campur chia seed baru la syiokk


Lastly, exercise. Ehemmmm. ha, part exercise ni kadang2 mengundang derita juga taw.. Syaiton kemalasan tu bila berbisik bukan main lekat lagi. Tak boleh jadi ni kena kuat semangat exercise at least 3 kali seminggu. Okay burn dah minggu ni since busy ya rabbi. Mohon weekend sempat laaa.

So, apa tindakan untuk proses turunkan berat badan uolls? Aqma tulis kat blog ni supaya aqma keep in mind what I've written for my readers. Haaa gittaewww~

Semoga kuat semangat. Amiin~
Love,
A.Aqma
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature