Tuesday, October 25, 2016

Takda Duit VS Takda MASA. Mana lagi takut?

Assalamualaikum and hi all :)

Now dah nak hujung tahun ramai yang dah plan holiday spend masa dengan keluarga. Holiday hujung tahun selalunya lama since dah mula cuti sekolah kan? :)

Well, aqma pun plan to travel somewhere end of this year. In shaa ALLAH. My previous travel memang cukup2 makan je budget sampai ada yang perli, "aik, takda ole2 ke?" Hurmmm. Terkedu jap. Biasa la bila travel ke tempat orang mesti nak beli ole2 untuk diri sendiri and keluarga as kenangan kan? :)

hohoholidayyy! :)

So, aqma nekad nak pulun habis2 buat bisnes sebab my gaji memang banyak spend untuk keperluan, saving and life support. Nak duit extra untuk travel kena la from extra income which is from my business. Alhamdulillah business yang aqma buat ni seronok sangat2 dan mudah jeee. DUPLICATE je apa yang orang dah berjaya buat. Follow je leader rapat2 mesti menjadi. In shaa ALLAH!


agent-premium-beautiful-selangor
with my leader, CDM Shaliza Aziz. Sangat adore her!
Ramai yang tertanya2 macam mana aqma boleh buat bisnes ni sebab aqma ada kerja hakiki, belajar lagi, and ada buat bisnes pulak. Sebenarnya aqma lebih takut takda duit compare to bagi alasan "takda masa" . ALLAH Maha Adil bagi 24/7 pada semua orang. Kita cuma kena pandai nak uruskan masa tu supaya kita dapat manfaatkan sepenuhnya.

Lagipun bisnes yang aqma buat ni hanya perlukan dalam 2 jam je dalam sehari. Mostly buat sambil2 online jeee. Alaaa takkan la dalam sehari korang tak online FB & Instagram kottt. hehehe. Then dengan manfaatkan media social, manfaatkan blog, aqma dapat gain extra income. Alhamdulillah boleh capai lebih dari gaji bulanan kerja sekarang. Aim aqma nak dapat at least RM2500++ per month (only from side income) baru boleh rasa selesa sikit. If not memang rasa tercekik sikit. Setuju kan?

Aqma boleh, korang pun boleh!

Aqma dapat bonus SHOM sampai 4 angka per month. Ya ALLAH syukur nya dapat langsaikan hutang piutang tanpa garu kepala yang tak gatal tu. Aqma rasa beruntung sangat jodoh bisnes dengan The Diamond Circle sebab diajar cara nak uruskan masa, ilmu tentang produk, macam mana nak berfikiran seperti CEO dan macam2 lagi laaa.



premium-beautiful-selangor
After almost 1 year of hardwork dapat title SM with total sales RM20,000

agent-premium-beautiful-selangor
One of my backbone, my leader. 
agent-premium-beautiful-selangor
Sweet memory dapat award SM 2016. Alhamdulillah :)

For those yang terfikir2 nak buat side income, nak mulakan bisnes. Impian nak dapat at least RM2000++ every month, aqma ada cara MUDAH untuk uols tiru je. Aqma berbesar hati nak share dengan anda especially mummy yang aim nak jadi mumpreneur one day. Siapa nak FINANCIAL FREEDOM + TIME FREEDOM?

Mestilah nak kan? Bonus dapat spend time dengan anak, family tanpa risau bos marah2 :P

premium-beautiful-shah-alam
Right, my next Sales Manager - IKA. Dulu malu2 now dah meroket sales almost RM20,000! DUPLICATE je! 


Okay, READY nak dapat EXTRA INCOME RM2,000+++ masuk akaun uols 10/11 ni? Jom cepat contact aqma +60102534217 sebagai langkah pertama anda! ;)


Love,
A.Aqma

4 comments:

  1. Betul2 tue . Permanent job utk bayar semua commitment , life support etc . If nak rasa mcm2 zaman sekarang memang kena ada buat extra income . After baca pasal yang aqma share nie . Mcm menarik . Boleh nadia tahu , apa business nie ye ? =) ... or nadia kena whatsapp no aqma for more info ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Nadia, boleh je whatsapp aqma for more info. Boleh story lebih detail ;)

      Delete
  2. Itulah kalau bell takut lagi takda duit berbanding takda masa. Itulah bell pon ada jugak rasa nak buat side income tp xtahu mcm mana. Business apa yang akma buat yee? Menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Bell, boleh je buat side income macam aqma. Masa muda ni nak perah keringat sementara masih berdaya. Jom whatsapp aqma terus +60102534217. I will explain in detail 😊

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...