Wednesday, November 2, 2016

My 10 Months Journey~

Assalamualaikum and hi all :) 

Sekejap je dah masuk November dah. Aqma rasa baru je tengok letup2 bunga api celebrate New Year 2016, rupanya dah jauh dah perjalanan dan lagi 2 bulan je nak jejak 2017. Perjalanan 10 bulan uols macam mana? So far aqma perasan yang 2016 ni banyak bawa positive impact in my life. Banyak big event yang berlaku dalam hidup aqma. Alhamdulillah. :) Ada seronok, ada likunya. 

Antara momen indah masa January lepas aqma dapat siapkan pangkat bisnes SALES MANAGER (SM) dengan total sales RM20,000. Serius aqma tak pernah sangka boleh buat sales sebanyak tuu! Dulu masa join Sahajidah Haio Marketing nak bisnes biasa2 je. Tapi tengok geng2 lain meletop2 income 4-5 angka setiap bulan terbakar la aqma! Selalu follow up my leader belajar macam mana nak ganda income lebih lagi. Alhamdulillah tercapai juga pangkat yang diusahakan. 



premium-beautiful
Masa punch di stokis. Terima kasih kak ieja teman sampai selesai urusan. :)

agent-premium-beautiful-selangor
Masa award day. Thanks juga mak sebab teman beratur and bunga tu :)

agent-premium-beautiful-selangor
Bila lepas turun pentas, perasaan sebak semua ada. 

Then aqma dapat peluang sambung belajar. Master in Cyber Security di UKM, Bangi. Risaunya bukan main sebab aqma bekerja at the same time. Namun demi masa depan aqma kuatkan semangat. Syukur jadual kelas tak sarat sangat. Mata panda untuk 5 hari je seminggu. Huhuhu. Berkat doa parents aqma tinggal lagi 1 modul je nak habis. In shaa ALLAH. 

Ala2 CSI Cyber :D

Dalam pada aqma sibuk antara kerja dan belajar, perjalanan bisnes pun semakin improve. Aqma dapat lahirkan PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT in my team. Mereka pun seronok sebab dapat ganda income dengan TDC. Asalnya masing-masing nak pakai sendiri je produk SHOM terutamanya Premium Beautiful. Pastu kawan-kawan tegur perubahan diorang terus terjebak nak pakai PB juga. Alhamdulillah~~ Benda baik WAJIB dikongsi dengan orang lain kan? :) Alang-alang pakai sendiri, boleh buat duit juga. Itulah seronoknya bisnes dengan TDC :D


premium-beautiful-selangor
Premium Beautiful Expert Shazwani from Shah Alam
agent-premium-beautiful-selangor
Premium Beautiful Expert Atikah Adha dari Sepang, Selangor

Bila dah dekat musim raya, aqma terjebak pula dengan tudung kegilaan ramai, dUCkscarves. Hehehe. Ramai tahu yang dUCkscarves ni a bit pricey tudung dia. Demi nak hilangkan curiousity, bila dapat bonus SHOM terus rembat sehelai. Bila dah dapat sehelai nak helai2 lain pula. Symptom perempuan~ Nak harapkan gaji je, tak mampu la nak ber dUCkscarves ni.. Alhamdulillah ada BONUS SHOM, boleh la buat tampung keinginan. Teehee!


My 1st Limited Edition collection, the kl duck

Weolls dah tejebak itik. Quack quack!

Around September Samsung Note 3 kesayanganku buat hal. Dia dah merajuk tak hidup2. Sedihnya aqma masa tu. Handphone ibarat nyawa untuk online businesswoman macam aqma ni. Dah la banyak gambar2 kenangan dalam tu. Gambar yang post kat social media pun banyak dalam tu. Sedihhh. Rupanya dalam sedih tu ALLAH bagi sinar. Kebetulan harga handphone idaman tengah drop kaw-kaw!!  Dapat approve dari my mum, pecut ke Machines IOI City Mall, iphone 6s terus menjadi milikku. Alhamdulillah. Boleh buat artwork cantik banyak2 :D 


Report kat mak bisnes kenapa senyap from group.
Alhamdulillah reward bisnes and tools untuk buat lebih lagi :)


Betul la kata orang siapa yang berusaha pasti dapat hasilnya. Hasil my business partner yang sentiasa follow tunjuk ajar leader dan team, sentiasa berusaha, tak kenal erti putus asa akhirnya beliau dapat naik pangkat as SALES MANAGER dalam masa 5 bulan je. Alhamdulillah!! Aqma as a leader rasa gembira dan bangga dengan pencapaian my anak business. Itulah yang cantiknya bisnes ni, apa yang leader dah capai will be yours. Just keep doing with passion! The success is yours! CONFIRM! Seronoklah dia sebab dapat bonus lebih besar lepas ni :) 


agent-premium-beautiful
Congratulation for your achievement Ika! :D


agent-premium-beautiful-selangor
Saat2 berkampung di stokis. Punch PB untuk client. Terus siap pangkat.


At the same time in October aqma dapat siapkan pangkat as SENIOR SALES MANAGER dengan total sales RM60,000. Syukur sangat sebab dapat siapkan pangkat ni dalam masa less than a year. Kan dah kata bisnes ni mudah je sebab ada leader and team yang sentiasa support kita. Mana yang kabur2 jadi cerah semula. In shaa ALLAH. 


agent-premium-beautiful-selangor
ALHAMDULILLAH!! :D


Now, tinggal 2 bulan lagi nak habiskan 2016. Target aqma cabar diri sendiri buat total sales lebih RM10,000 sebulan untuk November and Decemeber ni. Nak kembangkan lagi my team dengan bantu ramai lagi wanita diluar sana buat duit lebih dengan berniaga. 

Siapa yang takut-takut berniaga tu, aqma nak switch mindset diorang bahawa berniaga ni seronok! Aqma dulu pun macam tu taw. Boleh baca story sini . Unlimited income! Semua atas usaha sendiri takda nak risau politik pejabat dan sebagainya. :) 

Oh ya, ramai yang tanya macam mana la aqma manage time within business, work and study? Aqma jenis tak suka manjakan diri. Bak kata my leader, sementara muda ni ada kudrat pulun realisasikan impian sehabis baik. So, yang muda mudi ni take chance to build your dreams today! 

Panjang juga cerita 10 bulan dalam hidup aqma ni. Hehehe. Thanks kepada yang baca sampai habis. Uols ni memang sporting laaa~ Make sure tinggalkan link blog uols, boleh aqma baca cerita uols pula. :) Till then.

Love, 
A.Aqma

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...