Bukan Usahawan Picisan

Wednesday, March 22, 2017
Assalamualaikum and hi all :)

Whaddup?! Hopefully korang still semangat untuk langsaikan azam 2017 korang. Jangan putus asa okay?! Cakap pasal "Never Give Up" ni aqma teringat antara kata-kata Vivy Yusof apa rahsia dia berjaya macam sekarang? Jawapannya "NEVER GIVE UP!" From FV journey kita boleh tengok Usahawan yang berjaya sentiasa berusaha untuk tingkatkan kejayaan mereka.



Alhamdulillah aqma dijodohkan buat bisnes dengan Sahajidah Haio Marketing dalam kumpulan The Diamond Circle (TDC). Sejak buat biz dengan TDC ni banyak sangat benda yang aqma belajar untuk menjadi usahawan yang berjaya. I am not saying that in other niche of business you cannot reach success, No, not at all. This is genuinely from my perspective.

Apa yang aqma seronok bila buat bisnes dengan TDC ni kita bukan hanya sekadar jual, pos barang, customer dapat barang end of story. No. Bila deal dengan prospects or client aqma dapat belajar macam2 benda baru especially how to deal with people from different background. Kadang-kadang lebih seronok dapat jumpa face to face dengan client and diorang pun lebih willing and terbuka nak kongsi masalah diorang. As a problem solver, bila depan2 ni kita lagi excited nak share how our products can improve their life and also economy.

Lepas tu one thing yang aqma belajar, lebih pandai explore the road. Hahaha. Dulu2 tak reti pun nak jelajah Kuala Lumpur nan sesak ni dengan kereta. Takut betul2. Ye la traffic kat KL sangat menakutkan kadang-kadang. Tapi sebab semangat keusahawanan yang tinggi, tolak tepi takut and waze pun jadi kawan baik kita. Hihihi. Kadang-kadang naik public transport je tapi still seronok dapat jelajah tempat2 baru. :)

Next, dapat kawan baruuu :) Yeay! Mula contact thru whatsapp then jumpa then jadi kawan. Alhamdulillah seronok dapat kawan baru. Asalnya sebab nak pakai PB je, lama2 melekat jadi kawan. Seronokkan? Bila jumpa kawan baru ni, minda kita akan lebih terbuka and pergaulan lebih luas. Tak la terperap je with the same environment. Brain become better when we use it. So, nak awet muda pemikiran kena upgrade :)


Kerana Premium Beautiful kami bertemu. Walaupun background masing2 ada yang ex-banker, ex-engineer tapi weols support each other to upgrade business and life :) 

Lagi satu yang best bila bisnes dengan TDC ni kita jadi lebih presentable. Dari selama ni selebet je penampilan jadi lebih kemas, anggun and cun! Siapa taknak jadi cantik sokmo kan? Macam Vivy, korang pernah tengok dia selebet2 kat social media? NEVER! Seorang usahawan memang sentiasa bersifat presentable sebab kita tak tau sebenarnya follower ig/social media kita tu kot ada ternampak kita kat mana2 ke, tetiba nak selfie tak la segan kan? Hahaha.

Dulu baju ni tak muat sebab stuck kat punggung. Hahaha. Berkat pakai PB dah muat dah :)
Aqma pun dulu sejenis yang tak reti nak melawa tapi sejak bergaul dengan geng TDC automatik jadi pandai nak make up. Bukan lah make up tebal seinci tapi cukup nampak muka berseri. Tak reti make up? Jangan risau, aqma pun kekakak leader TDC yang ajar. See, bukan ilmu berniaga je diorang ajar, sampai "how to look presentable" pun di ajar taw. PERCUMA je! :D

Sebenarnya bila kita naikkan seri muka and penampilan automatik aura kita pun akan naik. Orang pun senang untuk berurusan dengan kita. In shaa ALLAH :D

Posing ni pun kekakak TDC yang ajar. Nak bergambar sendiri macam ni sekian je la~
So inilah apa yang aqma rasa sejak 2 tahun buat biz dengan TDC. Lain dan berbeza sangat2!. Alhamdulillah. Invest buat biz dengan SHOM and TDC berbaloi sangat2 pastu sekali seumur hidup je invest tapi pulangan berganda2 berterusan. Kekayaan pun boleh diwarisi ke anak2.


For those yang mencari peluang untuk buat financial backup plan, business dengan SHOM la platform yang mudah dan anda cuma perlu TIRU je apa orang yang berjaya buat. Terbuka untuk nak buat full time or part time. Nak tahu mcam mana nak mula, contact je aqma +60102534217. I will guide you how to start from zero to have EXTRA money in your bank walaupun lepas raya :)

Jumpa uols di puncak kejayaan!


Love,
A.aqma
5 comments on "Bukan Usahawan Picisan"
  1. Replies
    1. Syira, jom la join buat duit sama2.. aqma guide kita buat sama2 :)

      Delete
  2. Replies
    1. ALhamdulillah :) Zakiah nak buat sama2 pun boleh. Contact je aqma :)

      Delete
  3. Wahhh pose dalam gambar akhir tu. Hihi.

    Nampak Ash Blue KL DUCK! <3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature