TERBANG PERCUMA ke KOREA | Strategy Time!

Tuesday, July 11, 2017
Assalamualaikum and hi all :)

Last week sendu je blog aqma which was not so me. Padahal dalam hati meronta-ronta nak menulis blog. Well, bukan masalah tak da masa just tak pandai agihkan masa. So yeah I should try to manage my time SUPER VERY WELL! In shaa ALLAH :D 

Oh ya, quote pasal urus masa tu aqma dapat masa training last Saturday. Sangat2 TERSENTAP bila my mentor cakap macam tu. Sebab kita semua diberikan 24 jam sehari. Semua orang dalam dunia sama je dapat 24 jam dan 7 hari seminggu tapi pelikkan kenapa ada orang cakap tak da masa? Tapi bila tengok orang yang berjaya busy kemain tapi ada je masa untuk kawan2 dan family. Sebenarnya mereka bijak uruskan masa. :) 

Selain belajar uruskan masa, kitorang juga belajar STRATEGY macam mana nak qualify TERBANG PERCUMA ke SEOUL, KOREA! 


Ya ALLAH seriously sangat2 teruja bila SHOM announced yang next free trip will be Seoul. Even aqma dah dua kali ke Seoul this time really really different from my previous Seoul trip. WHY??


1. It is FREE! Tak payah fikir langsung pasal bajet. Yes! Lega otak~

2. Different AIRLINES! Obviously not Air Asia.. Tak payah tertunggu2 promo price and it is FREE!

3. 5 STAR HOTEL! No more guest house. Kali ni stay kat hotel 5 bintang!! BESTNYA katil besau!!

4. FREE FOOD! Tak payah pening2 nak makan apa? Halal ke tak? SHOM sediakan Full Korean Cuisine taw! Bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

5. FREE ENTRANCE! Pergi tempat mana2 dah book siap2. Tiket dah ada siap2. Tak payah nak beratur panjang2 daahh. Awesome!

6. MAIN SKI PERCUMA! Terkilan juga last trip tak dapat main ski sebab tempat ski tu jauh and mahal tiket dia. So, kali ni SHOM bawa pergi main salji REAL for FREE! Peluang main salji ni beb!

7. SHOPPING SAKAN! Duit belanja yang kita simpan boleh guna untuk shopping sakan! Tak sabar nak restock my k-beauty products and aim nak beli Gentle Monster kat sana! :P

8. ITINERARY PLANNED! dah tak payah pening2 fikir tempat mana nak pergi sebab everything dah tersusun. Dah boleh rilex dari fikir itinerary. Hahaha

9. PERGI BERAMAI-RAMAI ! Kali ni pergi dengan team. Meriah la sebab pergi dengan team TDC. Boleh la bergambar sakan. Hehehe

10. TRANSPORTATION ARRANGED! Okay kali ni aqma tak payah fikir nak tukar2 train mana. Semua SHOM dah uruskan tinggal naik jee. Mudah! :D


See...........banyak sangat benda baru dan awesome bila travel dengan SHOM ni. Paling best pergi tempat yang memang aqma aim nak pergi. I love WINTER A LOT!! Tak sabar nak main salji yang super best ituuu. Main ski lagi taw! Bukan main ski macam kat Genting Highland tu. huhuhu. 


DSM Aini share KENAPA WAJIB QUALIFY KOREA?

DSM Aini share KENAPA WAJIB QUALIFY KOREA?

CDM Yong share TIPS UNTUK TERPAKSA QUALIFY KOREA. Memang mudah sangat!

My beloved CDM Shaliza Aziz share ilmu paling berharga pasal trip percuma KOREA ni

To all beloved speakers thanks a lot sebab bagi ILMU yang sangat2 berharga buat kami. Terasa dah aura Korea meresap dalam jiwa masing2. Aqma pulak takyah cakap la sebab dah rasa dah jiwa ni kat Seoul. Dah dapat bayangkan dah masa sampai airport Incheon tu betapa seronoknya!

Pastu ber insta-story, insta-live dengan my beloved team and leader. Weyhhh! priceless moment sangat2 tuuu! Paling best FREE TRIP kali ni sangat2 mudah nak capai sebab orang yang baru buat business pun boleh dapat taw! Berbaloi sangat2~

Memasing dah feeling Korea dahh~

My previous winter trip 9 bulan taw preparation. Ni 4 bulan je. tapi belanja dia mewah baq hang! Aqma pergi winter trip last year bajet RM3k. Kali ni ntah2 RM3k baru tiket flight kot.. huhuhu. So, jom uols pergi Korea free trip ni sama2. :)

Aqma ajar uols macam mana nak qualify. Mudah jee! Whatsapp je aqma +60102534217 borak pasal ni lebih lanjut ya! :)

To all my partners, buat sungguh2 jom! Dapat BONUS BESAR Min RM12,000 dalam 4 bulan ni. Bestkan? Jom kita buat sama2 ya! Hwaiting!!


KE KOREA KITA!!!

Love,
A.Aqma

2 comments on "TERBANG PERCUMA ke KOREA | Strategy Time!"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature