Top Social

After 26 Years. I got this. | #15

Monday, September 25, 2017
Assalamualaikum and hi all :)

Selepas 26 tahun menjadi seorang yang tahap behave boleh tahan baiknya. Dang! Tanggal 23/9/2017 pertama kali dalam hidup jari tersepit tahap rasa nak pengsan. Terus tak boleh bergerak. Ingatkan sikit2 je tersepit tu. Ingat just merah, okay done. Go on with life. Namun hampa sebab tengok tengah kuku yang tersepit tu biru. Okay nervous.

Then haruslah satu family gelabah. oh lupa nak cerita yang punca tersepit ni adalah tersepit pintu kereta and salah sendiri. Nak cepat2 turun after my brother dropped us off at a restaurant, tak sedar rupanya tersepit jari sendiri. Sabar je laaa.

Luckily it happened at a restaurant. Boleh la minta ice cube kat kedai makan tu. Rendam la tangan dalam cawan ice tu. My mum pun gelabah juga then she offered me minyak cap kapak. Actually tak tahu apa function minyak cap kapak tu. if minyak gamat maybe lah kot. Mungkin minyak cap kapak tu bagi effect sejuk tu. huhuhu. apa2 pun thanks ibu. <3


After the next day. Still bluish.

While I'm writing this post, that poor finger has become dark blue all over. Not in the middle anymore. orang kata darah beku ni dah merebak. pastu dekat hujung jari pun ada percikkan darah beku tapi tak mengalir. serammm! paling seram ada yang cakap at one time nanti jari ni akan tertanggal. huaaa. serious laaa? Ntah lah tak pasti bila jari ni nak sihat. tengah menaip ni pun sakit gilaa. tu yang awal ayat ade huruf kecil, ada huruh besar. huhuhu

Okay, korang pernah merasa the same case as me? apa cara nak cepat baik ea? share please :)

Thanks in advance!

love,
a.aqma
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature