Unplanned KOREAN ICE CREAM | HANBING

Thursday, November 2, 2017
Assalamualaikum and hi all :)

A sudden plan is always the best plan right? It was a heavy pour rain in the evening, after work. Then me and Fifi had to ask Hazi to drop us near our car. Sure korang tak kenal siapa Fifi and Hazi kan? Nvm then. Terus je baca this entry. :P 

While Hazi drove us to our car ada suara, "Korang, jom lepak nak?" suddenly semua "JOM! but where?" As usual. The MOST hard question in the world after "Nak makan kat mana?" Hahaha. Semua senyap. Acah2 tengah fikir. Siap Hazi kena park kat tepi sebab nak tunggu kitorang fikir since she has not performed her Zohor yet. Then ada yang cakap "Hazi pergi la solat dulu. Kitorang decide masa Hazi gi solat." Maka, pergi lah Hazi ke surau and kitorang yang tunggu dalam kereta ni decide nak lepak mana. Ada yang cakap "Actually kan kita nak ajak korang gi IOI City Mall" Tetiba me and kak Yati "Eh, kita pun fikir benda yang sama tapi sebab risau Hazi tak solat lagi tu diam je." All of us burst into laugh. :D

Place decided. Masing-masing text parents (aqma n fifi je) bagitahu balik lambat. Jangan risau kitorang budak baik inform parents balik lambat :) After Hazi done her solat, we told her that we are going to IOI City Mall and she asked me to be the driver. With an open heart, I said, okay! :D

Terus si Hazi ni ajak makan Ais Krim Korea katanya. Semua first time pergi makan ais krim Korea ni. Dah lah cuaca sejuk hujan, boleh pulak dia ajak gi makan ais krim. Hehehe


Kena KONGSI! Besauuu!


Selain ais krim, kitorang order juga Kimbap. Chicken and vegetables. Besauuu juga.. memang kena buka mulut luas2 nak makan ni. Hihihi



Part hujung Kimbap ni menarik sebab ada extra accessories. Hahaha. Alhamdulillah semua puas hati lepas makan kat Hanbing ni. :)

Lepas makan tak da la terus balik. Menyinggah ke PADINI pulakk. Kat sana tak dan amik gambar sebab kalau perempuan shopping and fitting2 ni.. haihh tak ingat dooonia! :P

Apa2 pun petang tu semua happy! Alhamdulillah. Thanks you guys for your time. Nanti kita repeat lagi ye. In shaa ALLAH :)

The loved ones. ALWAYS.
Love,
A.Aqma
1 comment on "Unplanned KOREAN ICE CREAM | HANBING"
  1. Aduh, buat Siqah nak pergi makan sini lagilah pulak. Sedapnyaaaa!!

    Bagi Siqah, kedai ni agak mahal compare to other korean restaurant. Cuma Bingsu memang terbaik!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature