SALES SENDU | I PUN TERSEDU-SEDU

Thursday, July 5, 2018
Assalamualaikum and hi all :)

Salam Julai. This is my first post for July 2018. The month that I put full of hope of becoming the best month in my life. In shaa ALLAH. I keep on struggling in my business. Bukan tak bergerak langsung but in order to sustain it. Sedangkan kerajaan pun boleh pusing 360 darjah apatah lagi business kan? I feel a lot of burden bila dah post macam2 but end up sendu je sales. I have faced this situation. Gila tipu businessman/woman tak pernah alami situasi ni. Hampa robot ka??



Bila fikir balik setiap penyakit ada ubatnya. Bila tengok balik ubat untuk SALES SENDU ni adalah kena mandi bunga oleh mentor dan leader. Of course la kena dengan jampi serapahnya. Sis tak sure lah macam mana orang2 hebat ni nak mould us nanti. Sure pastu AUMMM! SEMANGAT masing2 in shaa ALLAH.

Cant wait Sabtu ni nak buang badi. Hampa taw dak badi ni kalau biar lama2 dalam badan akan jadi saka. So, bila jadi saka makin susah nak buang. Then mula lah meratap sepi, "takpa lah business ni bukan untukku,. tak pa lah business bukan rezeki,.. tak pa lah duit kais pagi makan pagi kasi tengah bulan makan pasir.." Diantara pilihan nak jadi kaya dan miskin. Pilih lah menjadi KAYA! Sesungguhnya dengan menjadi kaya kita akan ada banyak pilihan dalam hidup. Nak memberi pada orang lain pun dapat dibuat dengan lapang dada je.

CONFIRM cangkuk hati client!
Aqma taknak bila my parents minta something and I have to say "Bak duit.." Why should I ask money from them to layan their wish? Why?? Cukup2 la 20 tahun diorang senangkan hati kita dengan belikan apa kita nak dan perlu tanpa minta duit kita sesen pun. Tak minta pulangkan balik pun duit2 mainan, makanan, pakaian yang diorang belikan masa kecil2 dulu. Pengorbanan mak ayah is priceless! 

Aahhhh! Aqma dah meleret dari cerita sales sendu ke tersedu sedan cite pasal mak ayah pulak. Ye lah mak ayah lah BIG WHY aqma buat bisnes. Dah 27 tahun ni takkan la nak sesuatu minta pada mereka lagi..  I have to struggle to accomplish my dreamsss! Ye . Banyak impian sebab sis memang spesies suka berangan. Kui2.. Uols geng suka berangan macam aqma? Kalau jenis kuat berangan, jom lah mula bisnes dengan aqma kat G8UNITY ni. Percaya atau tak lama2 apa yang uols berangan tu jadi kenyataan~~ Bestkan? Leader aqma pernah pesan, "Jangan percaya apa dia cakap tapi buat jeee!"

Kadang2 kita ni banyak sangat self-doubt. Dengan diri sendiri pun kita ragu2 macam mana orang lain nak yakin beli product dengan kita kan?? Okay, sales sendu takkan terjadi bila kita yakin macam mana produk kita boleh solve problem our bakal pelanggan. Then rest, kita serah pada ALLAH.

Okay, sis nak mengintai kerja lain pulak. Tak sabar nak buang badi sales sendu dan terus meroket ke bulan! :)

Doakan sis!

Love,
A.Aqma


2 comments on "SALES SENDU | I PUN TERSEDU-SEDU"
  1. in shaa Allah. may Allah ease everything for you. Ameen YRA

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature