iKON, Welcome! BTS, Hello!

Saturday, August 4, 2018
Assalamualaikum and hi all :)

Annyeoghaseyo~
Post malam ni pasal K-pop. Aqma mention awal2 supaya korang tak muntah darah bila baca my post nih. Hahaha. Tak kisah lah noks whatever yang korang fikir on this post but I just think that I need to post it. It all about dream and passion.

Aqma minat K-Pop ni tak de la lama mana and I was not so obsess about it at first. Hahaha. Aqma minat Running Man je dulu tak tahu sangat pasal kumpulan kpop and drama korea. Antara drama terawal yang aqma tengok adalah Coffee Prince and Full House. Then kumpulan kpop idol yang aqma tahu adalah Super Junior and SNSD. Then lepas tengok Running Man barulah kenal BIGBANG. Since I am tersuka T.O.P makanya aqma suka lah BIGBANG till now and I am a proud VIP. Since then baru lah aqma tahu yang ada 3 BIG entertainment companies yang jaga artis2 ni. So, I would like to say than I am YG family stan.

As now BIGBANG semuanya dah pergi army and tinggal Seungri sorang je, I choose to find another group to follow and WOW! ku jumpa iKON and BTS. Winner sikit2 je. For iKON aqma adore gila dengan semangat Hanbin a.k.a BI in other to complete the songs, monitor the choreo, and all. Cant wait for iKON in Malaysia this October. Wahai duit kemari lah dikau~

Congrats on your comeback iKON :)

Then, baru2 ni aqma terjebak dengan BTS. Selama ni tahu sikit2 je pasal BTS. Now dah terjebak sekali. Terjebak yang ku cari dalam2 each of the members. Hahaha. Then, as usual lah my bias adalah rappers. Dalam BTS ada 3 rappers who are Rap Monster, J-Hope and SUGA. I love all 3 of them but the most adorable is J-HOPE and SUGA.

J-HOPE and SUGA ni semangat nak berjaya diorang ni lain macam. As usual, depa pun compose lagu sendiri dalam album diorang. Memang lagu hip hop diorang ada style tersendiri. Memang sesuai dengan suara diorang. Best gilaaaa! Thanks to my friend, Ariff who introduce BTS to me. In album LOVE YOURSELF, my favourite tracks are Outro: Tear, Fake Love and Airplane Pt. 2. I was introduce by Ariff (again) for Airplance Pt. 2 and I want to know where is the Part 1? Then I discovered the Part 1 is MASTERPIECE. Too dope! It was all about me who wants to achieve my dreams after all the hard works.

After all that I can say, both of the groups (iKON and BTS) definitely,
"Let the success become the noise"

Yes. That's them!

Kenapa aqma buat posting ni? Sebenarnya tengah kemalasan tahap apa ntah tapi bila tengok video yang BTS yang walaupun tengah on world tour still juga gigih buka laptop pastu pasang ntah apa2 equipment untuk compose lagu. It's like they dont waste time just like that! Rasa terbuka minda weyhhh! Kau nak kaya berjaya macam diorang tapi tak tiru cara kerja diorang. Memang tak kemana la sis!

As usual sis bukan peminat K-Pop kosong2 jiwa je. One of the thing aqma tak berapa suka girl group adalah diorang focus on jaga badan, skin and on appearance. Kurang yang ada kebolehan untuk compose lagu and all. Maybe ada tapi tak banyak. So, I am an ARMY and also an iKonic :)

Ni ha Video yang mensentapkan jiwa sis malam ni:


Love,
A.Aqma
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature