STILL ALIVE. STILL EXIST.

Wednesday, August 1, 2018
Assalamualaikum and hi all :)

Salam 1 Ogos 2018. Malaysia dah nak sambut 61 tahun kemerdekaan tapi aqma masih belum sukses lagi dalam memerdekakan diri dari blog slump. It sucks beb. Tak helok taw biarkan blog bersarang. Hati dan otak jadi berat sebab macam2 kau pendam. Aqma lah tuh. Huhuhu.

Blog 1 Ogos kali ni aqma nak cite pasal masih wujudnya manusia yang baik gila. Baik dari segi tak berkira dengan orang. Okay lah aqma intro sikit. Pernah tak korang bersemangat nak datang kerja sebab Boss? Pernah ke korang rasa bosan kalau boss tak da? Aqma rasa 1% je kot yang rasa macam tu. Huhuhu. Selalu kalau boss tak datang adalah hip2 hooray kan? Tapi lain pada aqma. Masa mula2 aqma dapat tempat duduk sebelah boss, aqma rasa ada something kat tekak. Otak dah ligat fikir "matilah aku, sure diam seribu bahasa je aku ni, habes lah mereput lah aku sebelah dia nih". Guess what? Itu hanya lah few days jeeeeeeee! Less than 5 days dah rasa "Eh comel lah dia ni.. Best gila dia ni.. Fun lah dia ni.."

Tu belum masuk kisah2 Korea lagi. Boss aqma ni pun melayan k-drama juga. Paling syok dia ni sejenis tak berkira langsung! LANGSUNG TAK BERKIRA! SIKIT PUN TAK! Manusia macam ni minority dalam Malaysiaaaaa! Aqma baru duduk bawah dia dalam 1 tahun camtu tapi boleh open macam hapa kalau story dengan dia. Serious kitorang kalau dia tak datang (cuti/emergency leave) rasa lost. One thing dia power, dia penyeri team, dia best. Bagi solution macam2 kat aqma bila ada problem bukan propa punya orang.

Actually aqma bukan lah the best staff dalam team. Sedih juga aqma sebab tak dapat buat dia bangga dengan aqma. Dia banyak gila cover aqma. Masa tu aqma ada problem sikit. I asked my boss minta belikan something to that person who helped me as appreciation. TAPIIII dia kata TAK PAYAH! Dia dah belikan dahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Bila nak bayar balik dia kata tak perlu. Faham takkkkkkkkkkkkk? That was my problem. Should be I am the one yang kena belanja budak tu sebab tolong aqma. I just thank Allah for this. Speechless.

From there aqma percaya rezeki tu bukan datang sekadar wang ringgit mahu pun korea won sahaja. ALLAH hadirkan insan yang baik budi pun rezeki yang tidak ternilai. Yang penting kita jaga diri and keep good attitude to other people. Itu yang kita dapat nanti. In shaa Allah~


Dear you, May GOD bless make your life easier.
p/s: Dah lah kaya raya, humble pulak tu.. weekend pun buat kerja ngajar tutor lagi.
Weyhhh aku yang tak kaya ni 80 juta kali kena kerja keras macam dia.!

Love,
A.Aqma
2 comments on "STILL ALIVE. STILL EXIST."
  1. dianugerah kan orang yang baik2 disekeliling pun adalah rahmatNya..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature