I'm READY for 2019 !

Monday, December 31, 2018
Assalamualaikum and hi all :)

It just another few hours nak masuk ke 2019.

Last post aqma share how 2018 ni banyak ajar aqma erti kehidupan, erti kehilangan dan juga erti to fight back for life.  I still remember how my family and I struggle during this time at hospital. Tak putus-putus panjat doa to the Almighty for a miracle to be happened. We are 'celebrating' New Year at hospital because my parents were admitted at the same time in the same hospital. It was a sad and critical situation for us. I watched the firecracker through the hospital window. I slept on the floor, under my mother's bed. That morning my sister woke me up and asked me to rush to my dad's ward because his condition was very critical. Allahuakbar. All of us burst into tears. Nothing come to my mind other than keep praying for him to be stable and fast recovery. Then, my dad was rushed to ICU to be closely monitored. My mum always asked the nurse to visit my dad at ICU but with her situation, she needed gas tank to support her oxygen intake. Okay, tulis ni pun dah berdebar taw. Sebak bila ingat moment2 tu. Cukuplah aqma cerita how my 1.1.2018 started. 



Alhamdulillah I am very thankful that today I am welcoming 1.1.2019 with the happy faces of my beloved parents. Allahuakbar I am very happy and grateful that both my parents are at their best conditions. My parents also can go to masjid today. ALLAH, takda apa yang boleh ganti my parents kat dunia & akhirat. They are a masterpiece. I cannot choose who my parents are but they choose to keep raising and taking care of me till today. Allah, tolong jagakan my parents every single dot of time. Pleaseee...

2019 definitely an amazing year for me. Dah macam-macam plan for 2019. Ada yang tinggal 90%  je to be accomplished. Yang penting 2019 nih aqma nak jadi seorang yang betul-betul fighter! Tak nak sekadar dibibir sahaja. More ACTION, less DRAMA! 2018 adalah tahun yang banyak main emosi. Allah prepare siap2 hujung2 2018 ritu Dia susun leklok aqma dapat tempat awesome dari segi career and great path for my study. Gila kentang susah nak dapat mood siapkan project Master nih. Pun main emosi juga sebenarnya. Kahkahkah. Confirm graduate November 2019!

2019 juga adalah masa untuk aqma realisasikan cita-cita supaya lebih kurus dan lebih nipis. Nak cakap hello kat angka 60kg by March 2019 nanti. Adakah berjaya? kita nanti kan dengan jayanya! In shaa ALLAH. Sejak ada Shake Me Cocoa ni aqma rasa impian 60kg by March ni jadi kenyataan dengan mudah sebab air protein ni tak jadikan badan aqma bulky tapi firm especially lemak kat peha. Hahaha. Korang WAJIB try okay! *pm tepi if nak trial set*

2019 gonna be my travelling year. Travel PERCUMA of course! 2019 taknak kena tinggal dah. Dengar cerita 2019 ni tempat yang my business company offer gempak gilaaa! Kalau pergi sendiri mau setahun lebih kumpul duit tu pun pergi ciput2 je lah. Tak pergi tempat2 grand. Kahkahkah. 

2019 adalah sejarah tercipta for myself in business wise. I dont want to be left behind anymore. Aqma wajib fight untuk redah dan bina sejarah sendiri. My target jualan bulanan personal RM5,000 for this first quarter every month. Dapat lebih alhamdulillah. In shaa ALLAH, ALLAH pasti lorongkan jalan yang penting always berusaha sebab ALLAH Maha Adil, Dia akan bagi hasil pada mereka yang berusaha. Complete my RM180,000 sales by this January 2019. By hook or by crook kena SIAP juga! I have to push myself tak da orang lain lagi boleh cipta sejarah kejayaan ni selain aqma sendiri yang gerak!

2019 adalah tahun transformasi aqma kearah semakin trendy, cantik dan gorgeous. In shaa ALLAH, bila dah kurus boleh lah melaram dengan cemerlangnya. Bukan bermaksud seksi taw! No, No, No! Kadang2 bila gemuk, baju gedobos nampak tua dari usia. So better pakai baju yang suits with me tapi lemak tak melimpah. 2019 ni pun nak try style tudung yang muslimah tapi trendy. Kalau dah kurus, pakai baju longgar pun cantik terletak, kalau gemuk pakai baju apa pun nampak kembang worst scenario lemak pun terbonjol. Acano? I olss belum kahwin taw. Boyfriend pun belum ada. Semoga ada "kanda" yang hadir dalam hidup "adinda" 2019 nih. Gitttuuu~


So, nilah the hope of my 2019. In shaa ALLAH. Good things will come with the good vibes. 
Aqma doakan uols yang baca my blog ni, segala impian dan harapan korang dimakbulkan ALLAH.
Good luck!

Love, 
A.Aqma

2 comments on "I'm READY for 2019 !"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature