Loose Weight Program | Boleh Kecut Ke?

Sunday, March 24, 2019
Assalamualaikum and hi all :)

Fuuhhhh fuhhh fuhhhh.. Berhabuk seyhhh my blog nih. Banyak benda nak bebel. Nak bebel kat Instagram tak puas, bebel kat facebook tak meriah. Hahaha. Kat blog jugak yang best.

Now March pun dah nak habis. Just less than 10 days! How time flies.. I wish to stop the time and do the best that I can to improve my 3rd chapter of 2019. Early March hari tu aqma sakit teruk untuk 2019 nih. Cerry berry + muntah + demam sampai 4 hari. Allah.. tak tahu nak describe macam mana fikir cepat sihat je sebab ada banyak benda nak buat nih..


Nowadays Malaysia pun panaih lit lit kemainnnn. Pukul 10 pagi ketibas dah macam apa dah. Huhuhu. Stay hydrated taw sahabat sekalian. At least minum 2 liter seharian (mengikut keperluan dan berat).

So yeah.. March ni juga aqma dah mula loose weight program yang nama diberi SKK 21 Days Challenge. Serious enjoy sangat the meal plan yang coach bagi. Sebelum ni kita main bantai je diet ikut itu ini tapi tak kecut-kecut juga. Kalau kecut pun bounce balik mengembang. Aduhhh rupanya banyak ilmu kena topup untuk proses turunkan berat ni. Yang penting mealplan yang coach bagi ni 6 kali makan and ada NASI! Kalau tak amik nasi coach tanya and pelik nape tak amik nasi. So, conclusion is NASI TAK BERSALAH ye kawan2. Kita ni yang melantak jauh dari radar. Huhuhu.



Tips Kurus Dengan SKK
Apa benda SKK tu? Klik link ni --> SET KOMBO KURUS

SKK ni as booster untuk lancarkan lagi proses turun berat ni. Honestly aqma macam tak percaya dengan makan nasi boleh turunkan berat. Alhamdulillah lepas 14 hari aqma dah nampak resultnya. Especially tang inci loss! Hahaha. Of course part turun berat pun sama juga. Bila ber-diet ada guidance ni lain macam excitednya! Hehehe. Alhamdulillah aqma turun 2.5 inci dalam masa 6 hari! Fuhhh macam tak percaya tapi inilah hakikatnya. Oh ya, dalam 6 hari tu aqma tak jogging or heavy exercise pun sebab busy ulang alik hospital tengok my dad pulak. Mungkin turun naik tangga tu je part of my exercise.

Uols taw tak sebenarnya aqma ada la ego sikit sebelum join program ni sebab bila tanya kawan sebelum ni diorang kata ada menu NASI, ada BISKUT.. Eh semua ni adalah menu yang aku haramkan untuk turunkan berat. (Konon nya laaaa) So that aqma tak join yang 1st batch punya. Tapi bila tengok result diorang macam ni...








Dalam menu yang coach bagi, dah modified dah WAKTU TERBAIK bila nak ambil Minkaffe dan Shake Me.. Ya ALLAH nampak sangat ilmu dalam berdiet tu penting ya sahabat-sahabat. Peranan Minkaffe dan Shake Me pun coach olah supaya sesuai dengan keperluan badan kita yang nak loose weight ni.

Lain cara pengambilan bagi seseorang yang dah ada BMI Normal. Perghhh ni pun ilmu baru yang aqma belajar dari coach. Bukan apa, ilmu yang kita dapat ni supaya progress turun berat tu ada dan bukan bounce balik mengembang. Tapi nak elak terlajak pakai lah PB sebab nak kurus tu mudah, bila dah capai berat idaman, risau terlajak dari radar. PB bantu maintain shape and weight juga taw :)

Can't wait to achieve my ideal weight with proper guidance and eating well. In shaa ALLAH.


P/s:
Aqma open OFFER for those yang nak tahu more info about mealplan makan 6 kali sehari pun boleh kurus ni.
Just whatsapp me +60102534217 ya! Jom cari body goals raya dari sekarang! :D

Love,
A.Aqma
1 comment on "Loose Weight Program | Boleh Kecut Ke?"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature