Food Review | The Nom Cafe, Nilai

Friday, April 19, 2019
Assalamualaikum and hi all :)

Untuk post kali ni aqma ambil masa agak lama untuk mula menaip. 1 jam pertama tengok Dr Prisoner pulak. Pastu budak2 office ni buat lawak antara benua pula kat instagram.. (follow me: @ainulaqma) :P

Ni aqma cerita la satu cafe hipster kat Nilai, Negeri Sembilan. Oh to be exact, dekat Mesamall Nilai.

Aqma dah 2 or 3 kali pergi ke cafe nih. Memang syiok sangat la menu kat situ, kalau nak amik gambar pun lighting super on point. Serious! Bila ke sini my favourite order Pita Mushroom and Egg. Minuman pula Earl Grey.. Sedap gilosss! Tapi aqma nasihatkan if korang nak datang makan kat sini pastikan perut betul2 kempis dan kosong. Portion makanan dia banyak and kalau nak kongsi pun boleh. Alhamdulillah memang sedap and kena dengan my tekak. :)

The Nom Mesamall Nilai
Mushroom + Egg Pita at The Nom, Nilai
Ni aqma nak uols explore isi dalam pita nih. Pasti menggalakkan pergerak kelenjar air liur uols lebih laju....



Since nama pun pita telur + cendawan, memang banyak betul telur dalam tu. Nice blend dengan cendawan.


Dalam pita tu takda la cendawan semata-mata. Ada la juga cheese, salad, salad dan salad dan timun dan tomato dan macam-macam lah.,

As for air kan, since aqma order Earl Grey Tea dan melepak kat situ sebab ada free wifi, waiter tu cakap boleh refill air panas. Hahaha. sis pun dah leka sangat dah tengok Korea kat situ.  Hiks!
In term of price, standard cafe hipster la. Uols boleh agak2 lah. Ooopppss!

For me, I will definitely come again here if perut I kosong. Rugi tak makan kalau datang cafe ni. Environment best. Sesuai untuk mak-pak kita juga.

If ada nak ajak aqma makan sama roger lah :)

Love,
A. Aqma :)



Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature