My Ramadhan Diet

Friday, May 31, 2019
Assalamualaikum and hi all :)

Fuuhhhh fuhhhh.. nak tepis sat habuk-habuk yang ada kat blog nih. As usual banyak benda nak cerita sebenarnya kat blog nih tapi sokmo la tertangguh. Alhamdulillah I can say that this Ramadhan had taught me a lot. Seriously a lot. I've learned to be consistent, to be good, to keep hope to Allah and not human. I believe when I please Allah, Allah will please me. In shaa ALLAH~

First thing first I'm so happy with my self transformation. I am now approaching my dream weight. Hahaha. Biasalah puasa kan? Mesti ramai yang turun berat kan? Oh, yang terrrr-naik berat tu macam mana ya? Korang dah ready ke nak sorok lemak nanti? :P

Kalau dah runsing sangat nak sorok spare tyre tu meh lekas bisik je kat aqma sebab aqma ada cara uols boleh sap-sap-sui je sorok then uols boleh senyum dahhhh! :D

Just love myself
Actually aqma mula-mula macam risau juga Ramadhan ni kot la terlajak murtabak, tersasar kuih ketayap ke, terleka mengunyah donut ke.. hahaha. Rupa-rupanya takda la terlajak mana bila ada yang bantu lock kan lemak and control selera kita nih macam tak pernah makan setahun.

So my Ramadhan Diet takda lah sampai tak boleh makan langsung tapi berpada and still choose the healthy one. Here my Ramadahn diet routine.

Sahur: Shake Me Cocoa & Minkaffe

Diorang ni memang penyelamat untuk aqma teruskan hari berpuasa dengan cemerlang.
Pagi-pagi aqma tak boleh sangat sahur nasi sebab nanti tu lah punca mengantuk kat office nanti. Ada orang tak kisah makan nasi kan? But for me memang a BIG No-No!

Shake Me Cocoa ni protein shake yang sedap gila taw. Sampai rasa nak bancuh 2 sachet sebab sedap gila nau2! Korang kalau ada anak yang sejenis obesity and nak control food portion diorang boleh bagi Shake Me Cocoa nih. Memang kenyang lamaaa!

Pastu Minkaffe pulak. Bila dah minum Shake Me Cocoa tu, aqma makan la lauk contoh mak aqma masak ikan goreng ke, sayur ke, aqma makan lauk je.. nasi tak makan. Makan pun dalam mangkuk kecil je. Aqma memang makan dalam mangkuk sebab tu psychology nak kawal portion. Memang menjadi. In shaa ALLAH!

Bila dah setel makan tu, aqma minum la Minkaffe. For me ni lah my energy booster supaya tak mengantuk kat office. Bayangkan pukul 5.30am aqma dah keluar rumah so nak makan beria memang tak sempat.
My favourite combo. Satu ada fat blocker, satu bantu meal portion controller :P


Berbuka: Apa-apa je + Minkaffe

Yesza. You read it right. I opened my fast with Minkaffe again because I need hot drink to make sure that I don't overeat later. I still eat rice or any main dish prepared by my family (read: Mum or sister). I just love to enjoy any food prepared by my family. Else I might feel guilty if I dont eat them. So, to avoid the kempunan, I still eat but in a small portion. The key is be moderate.

Alhamdulillah dah tinggal lagi 5 hari je lagi nak raya and I still continue my daily diet without fail. Lama-lama jadi tak sedap badan pulak if missed out one of it. Ada la satu hari tu try and error tak amik Minkaffe pagi sahur tu, end up terus melepet jee. Mengantok tahap tak ingat weyhhh.. Drive pun tak benti menguap which is very dangerous. Fuhhh!

minkaffe_kopi_kurus_viral
Always with me everyday :)
Alhamdulillah bila amalkan 2 items best kat atas tu memang rasa banyak inchloss. Aqma suka inchloss lagi cepat sebab orang akan perasan kita makin kecik sebab tengok inchloss. Bukan diorang tahu pun berat kita berapa KGs, lalala...

Yes. Pipi pun kecut taw!
So, masa raya nanti if uol nak block lemak and food intake cotroller, boleh cuba this amazing combo! Nak tahu banyak lagi info pasal Shake Me Cocoa and Minkaffe boleh terus tengok sini:

https://eesbeenatura.blogspot.com/2019/03/khasiat-minkaffe-kopi-kurus-viral-2019.html

Semoga usaha anda untuk lebih sihat berjaya!

Love,
A.Aqma

3 comments on "My Ramadhan Diet"
  1. wahhh i am so happy for you. my diets ke laut kali ni but i am progressing with exercise. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Ray!

      Wahhh glad that you still managed to get your exercise on track. Good luck! :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature