New Month, New Day, New Me

Sunday, May 5, 2019
Assalamualaikum and hi all :)

Aqma sebenarnya nak tepek kat sini cerita pasal my birthday celebration hari tu yang sangat2 meriah ye. Dah 1/5 pun masih lagi mereka yang sweet bersemut ni nak celebrate birthday kita. Kek tu tak tahu lah nak cakap berapa banyak kita telan :P Syukur, syukur, syukur... Terima kasih semua ! :)

Kek cheese ni padu gila. Sekian.
Tapi mood nak cerita pasal birthday tu kelaut dalam laa. I just feel like I want to rant something here. If bercerita pasa birthday bila mood tak best, tak best pulak flow cite tuh. So end up I want to write something here. Hence, it's my blog anyway. Actually aqma macam rasa tak best bila berkawan dengan someone end up ada je yang jadikan aqma macam "friends for benefit" selain dari hanya untuk lepaskan sunyi ada juga amik kesempatan kebaikan kita. I'm so bored and annoyed with manusia yang macam nih. Bukan sorang dua, tapi dah banyak kali jumpa. Tak tahu lah apa salah aqma masa kehidupan lalu sampai selalu sangat jumpa kawan yang selalu take me for granted. It happens for girl and boy friends too.

Lama-lama I choose to make my circle small. Very small. Only with the one yang memang aku kenal hati budi dia and dia pun boleh hadam perangai aku macam mana. Alamakkk, aqma dah masuk mood "aku kau". Maaf readers kalau rasa this post macam kasar sikit tapi ni lah perasaan aku sekarang. Huhuhu. I feel like I was betrayed by the power of friendship. Sampai aku rasa elok je aku kawan dengan BTS yang tak wujud depan mata tapi dia tak menyakitkan hati. Hahaha. Of course lah berkawan dengan Tuhan dan Al-Quran tu lagi terbaik. No doubt on that. 

Korang pernah tak ada pengalaman macam ni? Kalau part bercinta tu, aku memang seorang yang loyal. Tapi sepanjang dah single ni aku rasa fobia weyh nak get into relationship balik. Disebabkan aku dah decide untuk kecikkan my circle of friends, memang susah la chance untuk dapat someone or get into relationship tu balik. Apa-apa pun jodoh di tangan Tuhan, manusia still kena berusaha kan? Sebab tu lah aku rasa cuak nak kenal lebih2 dengan ramai orang sebab fobia kena betrayed, kena take for granted. Penat lah... Dah tua2 pun ada yang take me for granted lagi. Adeh...

Bila cakap pasal kawen nih, parents aku dah cakap awal2 "Sila cari sendiri". Hah, part cari sendiri tu lama2 aku jadi malas sebab aku penat main perasaan. Penat nak risau2 kot dia okay ke tak ke..Penat weyhh. Bila baru kenal few days dah judge aku. Lelz! Since dah masuk Ramadhan ni aku nak sucikan hati dari fikir benda2 perasaan yang mengarut lagi menyakitkan hati. I just want to embrace what I have in front my eyes. Whatever yang tak pasti tu aku letak kat Tuhan. Biar Tuhan yang decide apa yang terbaik untuk aku.

Terima kasih my beloved readers yang baca sampai habis.
Dekat blog aku tak kecikkan kawan sebab korang tempat aku luah perasaan :P

Salam Ramadhan~
Love,
A.Aqma
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature