AJL 33 2019 | Kemenangan Penuh Kontroversi

Tuesday, February 5, 2019
Assalamualaikum and hi all :)

AJL 33 dah melabuhkan tirai dan setiap persembahan menerima macam2 komen dari netizen. Of course sis as netizen bertauliah live update juga masa AJL 33 berlangsung.

Aqma tengok AJL dah tengah-tengah. Masa tu persembahan haqiem rusli. Tapi tengok sipi-sipi je sambil basuh pinggan kat dapur. Hahaha. Then baru sit down betul-betul masa persembahan Siti Nurdiana and Jacklyn Victor. As usual both of them are beyond superb! Macam tak beranak czer taw si Jack nih tarik. Tapi pertandingan AJL 33 kali ni memang berentap untuk vocal. Yang perempuan Dayang and De fam je yang belum kahwin. Yang lain mak2 orang seperti Misha Omar dan Siti Sarah.  Oh tak dilupakan Ara Johari juga mak orang. Mantap bosskurrr...

Then lepas tu dah stay je depan tv sampai habis. Masa Abang Pian (Suffian Suhaimi) perform, aqma tak tengok tv pun sebab takut sebak. Over nauuu! Dengar jeee. Asal kan suara dia sampai pitch okay lah. Hahaha. Pastu ramai pulak yang komen pasal persembahan Ara sebab arrangement music dia turunkan key. Pastu part tarik tu macam menghampakan. Aduhaiii.. Nak buat macam mana mungkin Ara ada alasan sendiri kenapa dia buat macam tu. Mak aqma bukan main suka lagu Bunga tuh. Tapi dia sedih sikit dengan performance Ara. Huhuhu. After all, congrats ARA as NAIB JUARA AJL 33.

Okay back to the kontroversi. Abang Hael of course lah maintain as always. Aqma suka gila lagu Haram tu tapi bila arrangement dah lain, rasa macam tak sedap pulak. Alaaa sis bukan orang music, as orang kebanyakan ni la yang sis rasa. Pastu Dayang macam lupa lirik. Dah spoiled lagi. Huhuhu. Tapi kemenangan milik Haram as JUARA AJL 33. Congrats Hael dan Dayang. #haelers .



The controversy on this performance is part air hujan tu. Eh, dah ramai pulak yang bunyi2 baju Hael tu macam plastik sampah lah apa lah. Aduhaii kan hujan, ada air tu yang ada plastik. Plastik2 pun Rizman Ruzaini taw! Haa, mampu? :P

Then the spilled hot tea of course la tentang persembahan PERSEMBAHAN TERBAIK, Di Matamu - Sufian Suhaimi. Congrats Abang Pian for winning the hearts of audience. Memang patut pun menang persembahan terbaik. Bila tengok balik the performance kat Youtube, memang meremang. Pastu part pelamin tu memang WIN! 

Ramai cakap set up stage Abang Pian ni macam pelamin Kak El. Tapi pada aqma masa tengok set up tu macam Bigbang punya performance kat MAMA + BTS concert. Tapi Abang Pian said that the chandelier concept inspired by Celine Dion. From my eyes the chandelier concept macam performance BIGBANG untuk lagu LOSER. Then the background pula macam BTS punya logo. Gituuu..



Chandelier concept, BIGBANG- Loser at MAMA

BTS concert opening stage

After all the concept menjadilah untuk persembahan Abang Pian. Congrats Abang Pian !
Bila Abang Pian dah menang, timbul pulak la geng Kak El ni triggered pulak dengan konsep stage Abang Pian. As for my personal opinion Kak El patut duduk diam2 kat Makkah tu and dont bother at all apa yang jadi kat Malaysia nih. Especially pasal Abang Pian. It supposed to be dah tutup cerita dah about you and Abang Pian since you already married. Netizen tak marah awak Kak El tapi your action does not professional enough. #sisnasihatjeee

Pastu one thing yang sis perhatikan masa tengok award adalah FASHION. Bila tengok award2 ni amik inspirasi for my next award event. The most amazing outfit goes to Nabila Razali !!! Such my dream suit laaa. Kalau dah by Rizman Ruzaini memang tak menghampakan ! :D

Nabila Razali in suit by Rizman Ruzaini

Okay, sekian ulasan sis yang tengok AJL 33 semampu sis. Hahaha.

Love,
A.Aqma
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature