Salah Satu Wishlist 2021 : Checked!

Tuesday, May 18, 2021

 Assalamualaikum and hi all :)

Selamat Hari Raya my readers semuaaaa.

amacam raya korang? Stay at home je kan?
Jangan meggatal nak pergi ziarah orang yeee.
Melainkan ada jejaka single nak menziarahi hati sis takpe. Eh? :P

Raya kali ni hiba sebab 1st raya tanpa fizikal ayah ada disisi. Tak dapat salam tangan ayah betul2. Rinduuu. Cakap dekat hir, sedihnya raya tahun nih... Sama2 sendu dan pilu. Huhuhu.

Tapi takpelah. Dah ketentuanNya.


Actually posting kali nih aqma nak cakap pasal IMPIAN.

Kemain lah aqma nak cerita padal impian tapi biarlah ni impian saya yang nak dicoretkan disini. Wahhh.. aku ponnn.


Actually dulu a good friend of mine ada share kalau nak tahu kita ni jenis ada impian ke tak, cuba listkan 101 IMPIAN/wishlist. Even impian sejenis remeh lagi ntahhapapa sila tulis. Kadang2 impian tu tak termasuk dek akal. 

Tapi bila kita tulis impian tu kita tanpa guna logik akal manusia tapi tulislah dengan pegangan "Aku ada ALLAH yang MAHA KUASA yang boleh setel je impian aku nih". So bila you tulis tu terus jadi limitless.


Okay lah banyak nau intro kan? Sowwyyy. Hari tu saje belek my 101 wishlist 2021.

COPPPP!! tercengang sendiri sebab apa yang aqma tulis tu betul2 menjadi around the expected time.


As per wishlist nih aqma aim nak ada GUCCI coins wallet around April tapi ALLAH bagi around May 2021 but still alhamdulillah around the expected time.
Bila tengok next wishlist tu ada handbag GUCCI Marmont in August 2021. MashaaALLAH tabarakallah. Allah je yang boleh bagi. ALLAH Maha Hebat. Jika itu adalah rezeki ku, ia adalah kurnianMu. Mungkin dapat hadiah dari seseorang keee. Mungkin juga sebagai isi kandungan hantaran dari bakal imam. Mana tahu kan? :)



Yang hitam ke, yang nude ke, tak tahu lah apa kejadiannya nanti. Hiks!

Submit doa bebanyak kat ALLAH semoga impian semua orang yang baca my blog post ni jadi reality.
Termasuklah terhapus Covid 19 dari bumi ni. Amiin2~

Oh, lagi satu. Antara sebab kita kena tulis impian kita adalah ia adalah antara usaha kita menjadikan impian kita satu reality. Usaha menggerakkan tangan untuk ambil pen dan kertas dan TULIS. The power of pen is amazing!! Kadang bila dah tulis, kita nampak lebih jelas apa kita nak capai. In shaa ALLAH.

Semoga ALLAH permudahkan usaha kalian dalam mendapatkan impian kalian easy, effortless, and barakah. Amiin~

Till then.
A.Aqma
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...