HALANGAN. Auch!!!

Sunday, March 13, 2016
Asssalamualaikum and hi all :)

Entry kali ni nak share pasal halangan. Ada tak korang pernah lalui nak buat something tapi dapat halangan terutama dari yang tersayang. Rasa aduuuuhhh sakitnya tuh disini~

Aqma pernah lalui banyak kali termasuklah masa belajar, kerja dan bisnes. Masa belajar dulu aqma tak dapat course yang aqma aim nak sangat ambil. Cita2 nak bergelumang dengan kimia semua bagai tapi kehendak orang tua nak aqma ambil Information Systems Management. Jadi, kita turutkan la kehendak orang tua sebab berkat orang tua ni lain macam sikit :) 

And alhamdulillah aqma dah habis degree *master belum* dan dapatla merasa Anugerah Dekan tu. Syukur.

UiTM dihatiku :D

Next, halangan bekerja. Mula2 parents aqma macam hesitate sikit nak lepaskan aqma kerja shift malam. As you all know aqma memang kerja malam sahaja. Yeszaa I'm an owl. The cute one of course. :P  Then diorang sangat2 nak aqma kerja kerajaan. ermmm pada aqma, tak semestinya tak kerja kerajaan takde masa depan. Then aqma prove pada mereka yang aqma okay je keje malam and behave tak melagha. Kui3..


from medical area to banking area. awesome!

Another halangan is paling tertusuk di dada adalah halangan dalam bisnes. Of course la my parents risau I tak boleh commit business and work. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah I prove to them that I can manage both well. Alhamdulillah sejak diorang tengok my payslip untuk bisnes dah capai 4 angka and tak lama lagi nak naik pentas untuk award naik pangkat lagi la diorang happy. Thanks ibu and ayah for your blessing! 


Alhamdulillah syukur bisnes dengan TDC fun and enjoy sangat2!


*Terima kasih my beloved mentor, CDM Shaliza Aziz yang sentiasa support aqma bila tiada siapa percaya aqma boleh pergi jauh dengan bisnes ni. Love you and TDC a lot!*



Syukur.. halangan itu semua sementara. My mentor selalu pesan halangan itu semua adalah bersifat SEMENTARA sahaja. Cara nak atasi halangan, nak tutup mulut orang yang negatif adalah dengan bukti kejayaan. Kita semua ada potensi untuk berjaya tapi kita banyak bagi peluang benda negatif masuk dalam diri. Kita boleh sebenarnya!




Alhamdulillah my journey to business and life is a long way to go but with doa and effort everything is achievable! 

Tatata uolls!

Thanks for reading my entry :) Jom kongsikan halangan dalam hidup anda di ruang komen. Aqma nak baca juga cerita uolls~

xx,
A.aqma
4 comments on "HALANGAN. Auch!!!"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature