Buat Bisnes MLM? Tak TAKUT ke?!

Monday, February 13, 2017
Assalamualaikum and hi all :)

What a controversional topic. Apa maksud MLM ni sebenarnya? MLM ni adalah Multi Level Marketing atau pemasaran sesuatu produk secara berganda atau bekerjasama dalam satu kumpulan. Konsep MLM ni disalah ertikan bila sesuatu group itu menjalankan MLM dengan cara yang salah.
Itu semua sebab sebab lack of knowledge of how the business works actually.



Bila dah tahu konsep MLM yang sebenarnya barulah aqma BERANI buat bisnes MLM ni.. Of course lah MLM yang selamat dan halalan toyyiban iaitu dengan Sahajidah Haio Marketing (SHOM). Dulu orang takut buat bisnes MLM ni sebab takut kena scam. Itu bisnes yang jual bisnes plan je dik. Takda barang. Orang tabur duit tapi barang tak dapat or barang simpan bawah katil. Leader/ Mentor tak ajar cara jual barang. Sumpah kesian. Kadang company dah power tapi agent pula menipu. Kes tipu ni mana2 pun ada. Hatta, syarikat travel umrah pun ada yang menipu. Sadis kan?

Alhamdulillah aqma dijodohkan dengan syarikat dan kumpulan yang sangat2 mengambil berat tentang ILMU berniaga kepada setiap usahawannya. First and foremost, aqma bertuah bertemu dengan kumpulan The Diamond Circle (TDC). Tak takut langsung buat bisnes SHOM dengan TDC sebab ilmu tentang produk diajar, testimoni pengguna berlambak2 (boleh tengok #testimoniTDC di instagram) means produk memang disayangi pengguna. *love2!* 

Lepas tu ada bimbingan dari kumpulan dan mentor. Kitorang diajar sampai jadi expert untuk sesuatu produk. Contoh di TDC, memang diajar untuk menjadi Premium Beautiful Expert. Bila dah expert, boleh la jawab segala pertanyaan client tentang produk. Alhamdulillh aqma perasan bila dah jadi Premium Beautiful Expert ni sales PB pun makin laju. Yelah, bila dah ada ILMU makin gian nak share kebaikan dengan orang lain. :)




Demand PB semakin mejadi2. Cash buyer pun bersusun. Alhamdulillah :)

Kemudian ada ura2 cakap produk MLM ni mahal. Mahal pun berpada2 dik non. Bukan harga tak masuk akal pun. Harga adalah sangat berbaloi dengan kualiti dik. Orang kata "Alah membeli menang memakai". Gittuu. Ada client aqma yang dah guna PB bertahun still elok lagi sebab barang berkualiti memang tahan lama. 

Lepas tu pemasaran produk pula bergantung penuh pada effort usahawan itu sendiri. Dari untung produk tu la cover duit minyak dia pos barang, duit bayar bil internet untuk promote produk kat social media, print flyers. Benda2 marketing yang usahawan sendiri buat. Lagi satu, produk MLM ni tak guna artis yang sememangnya dah slim dan kulit flawless as duta. 

We are alive billboard of our products :)
Dutanya adalah usahawan tu sendiri. Contoh macam Premium Beautiful, bila sendiri pakai orang tegur langsingnyaa pinggang *sambil raba pinggang* "Ooo pakai PB ke? Nak juga ramping!" Hampa pemalas gi gym/bersenam tapi gi wedding kawan2, nak suami pandang uols je elok lah pakai PB ni.. Testimoni berlambak boleh tengok sini ye :D

Untuk menjawab persoalan pada tajuk entry aqma kali ni jawapannya:

YA SAYA TAK TAKUT BUAT BISNES MLM DENGAN SHOM DAN TDC! 

Apa nak takut. Produk sentiasa on demand, ilmu nak promote produk diajar, ilmu macam mana nak buat client meronta2 beli produk pun diajar, tips nak bagi cantik supaya lebih yakin dan versatile pun diajar. Ya ALLAH seriously seronok bisnes dengan TDC ni. Kami semua diajar untuk berniaga secara transparent dan lebih profesional. Jadi, client lebih selesa berurusan dengan kita. 

TDC Intensive Class. ILMU sentiasa diberikan untuk upgrade sales dan keluarkan potensi diri

Awal tahun 2017 dah nak habis dah. Dah dekat Mac dah which means lagi 2 bulan nak puasa + nak raya uols!! Dah prepare ke duit belanja raya siap2? Haaa raya cepat taw!! Siapa yang bonus selalu hujung tahun tu nganga laaa~ So, better buat duit dari sekarang! Dengan SHOM and TDC, uols mesti tak rasa takut2 nak biz, malah rasa seronok taw nak bantu upgrade hidup orang lain. 

Never too late untuk anda mulakan sesuatu. Contoh kejayaan dah banyak sangat2. Kita tinggal follow sahaja cara orang yang berjaya buat. Those yang rasa nak ubah taraf kehidupan, nak borak2 lebih details how this business works boleh je terus contact aqma +60102534217. 

Thanks a lot uols sudi baca entry aqma sampai habis. Jumpa di puncak kejayaan! :)

Love,
A. Aqma
3 comments on "Buat Bisnes MLM? Tak TAKUT ke?!"
  1. Saya tak ucap terima kasih bila dah baca. Tapi kali ni nak ucap pulak. Sebab dah faham sikit.

    Thanks Aqms.

    ReplyDelete
  2. Saya tak ucap terima kasih bila dah baca. Tapi kali ni nak ucap pulak. Sebab dah faham sikit.

    Thanks Aqms.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature