Monday, May 15, 2017

Review 2017 | Dotty's Pastries and Coffee

Assalamualaikum and hi all :)

Last weekend lepas meeting with my business team (The Diamond Circle), one of our members ajak makan kat Dotty's Pastry and Cafe di TTDI, Kuala Lumpur. Actually kitorang sebenarnya meeting kat Coffee Bean and Tea Leaf kat TTDI juga so jalan kaki je ke Dotty's Pasty and Cafe tu. Dekat je..

Namun dari jauh kitorang nampak orang ramai2 kat luar pintu cafe. Kak Wanie cakap tu orang beratur tunggu tempat duduk. WHAT??! Dah la ada yang bawa anak ni.. Tenteram ke nak beratur? Huhuhu. Alhamdulillah yang kat luar tu tengah borak je. Hehehe. Masuk dalam ada tempat~ Yeay!
Sesungguhnya seat dalam cafe ni sangat FULL HOUSE! Mesti ada sesuatu yang buatkan orang ramai berpuu-pusu ke cafe ni. 

Since Kak Wanie dah pernah pergi cafe ni, maka dia tahu la nak suggest mana makanan yang best dan berbaloi untuk dicuba. Oh ya, kitorang geng single makan kat meja lain, geng mak2 bbawa anak makan kat meja lain (tapi sebelah2 je :P) So, first makanan yang diorder adalah...

Salted Egg Yolk filling. SEDAP! PAling cepat habis!

Sebenarnya signature dish kat dotty's ni adalah Salted Eggyolk Crossaint Doughnut tapi sebabkan kitorang datang lepas pukul 1pm, Maka, tadah mata je la tengok menu. Huhuhu

Hari weekend sampai 1 pm jeee!

Then menu seterusnya....

Caramel Crossaint
Since aqma bukan peminat caramel, makanya sedih la tak dapat enjoy kesedapan seketul Croissant. I love Crossaint but the plain one. Hiks!

Donut cheese
Yang donut cheese ni pun aqma tak berapa minat. Mungkin sebab aqma memang jenis tak minat cheese kot tapi kawan2 aqma yang lain semua cakap donut cheese ni AWESOME! Korang boleh la cuba ya! :)

Eh, lupa... meja sebelah ada order Pavlova. Fariz (anak Kak Ieja) kata sedap.. Aqma tak rasa pavlova ni since tak berapa minat. Tapi style la pavlova dia buat shape lain dari lain :)

Pavlova

Next menu yang agak heavy sikit.. diorder oleh mak a.k.a Kak Ieja. Sedap katanya.. hehehe

Lamb stew
Meja kitorang pula order Mushroom Soup and Tuna Melt. Sesunguhnya Mushroom Soup dia SEDAP TERUKKK!! Sedap gila beb! Kaya dengan rasa mushroom. Bukan takat bancuh serbuk Campbell ye~

Left: Mushroom Soup. Right: Tuna Melt

Boleh nampak diorang tengah buat pastries.

Geng semeja :)
So far aqma memang looking forward nak pergi lagi Dotty's Pastries and Coffee ni. Nak pergi time perut betul2 kosong sebab nak makan Mushroom Soup and try coffee dia. Masa kitorang pergi memang tak order air sebab masing2 jaga kalori. Dah melantak manis lagi nak air manis?? Sedar diri pleasee. hahaha

That's all from my review. Siapa yang dah pergi sini? Korang makan apa? Share la kat komen ya! :D

Love,
A.Aqma


2 comments:

  1. Menarik menunya.. boleh cuba juga nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kak Shahida.. banyak lagi menu menarik yang boleh dicuba :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...