Monthly Favourites | MAY 2017

Sunday, June 4, 2017
Assalamualaikum and hi all :)

Wahh dah 3 June membawa masuk 4 June dah rupanya... So how's your Ramadhan peeps? Hope everything going super duper well. In shaa ALLAH~ Let's come to the topic of my favourite items in May 2017. 

1. Minkaffe 

Ini adalah sesuatu yang agak pelik kenapa Minkaffe (click link SINI apa tu Minkaffe) jadi pilihan May's favourite aqma. Sebab Minkaffe ni dah bertahun aqma consume. Saje je kali ni nak EXTRA sikit sebab kan sekarang bulan Ramadhan, Alhamdulillah Minkaffe ni ibarat my must have drink bila berbuka dan sahur. 

As aqma mention in my previous post aqma sekarang start kerja in the SUPER DUPER EARLY shift. Bayangkan la pukul 4.30 dah kena keluar rumah. Can't you imagine what time I should wake up? Macam sekarang mujur la bulan puasa masa sahur tu dah boleh acah2 sarapan bagai. Tapi sebab baru nak adapt kan, so memerlukan la sesuatu untuk kekal segar. 

So, thanks to Minkaffe sebab bantu segarkan mata ku lebih2 lagi mode training sekarang ni. Alhamdulillah :)



Model Minkaffe paling tegar!!

2. Cozuma CC Cream

Cozuma CC Cream ni adalah CC Cream yang paling WIN pernah aqma try. As seorang yang cerah + ada freckles manja, haruslah nak cover freckles supaya warna kulit sekata. Bukan je bertindak as colour corrector tapi juga as SPF protection. Kulit aqma memang kena pakai sun protector sebab nanti makin teruk bercapuk. Huhuhu.

Lagi satu paling best Cozuma CC Cream ni diformulasi dan diperbuat di Korea. Jadi, setanding dengan produk kosmetik Korea yang memang mementingkan natural beauty. Pastu ada aloe vera yang bantu lembut kan kulit. So, kalau duduk dalam aircond tu kulit tak cepat kering. :)


Haaa.. nampak tu Made in Korea

3. Alhambra dUCkscarves

Yang ni jadi my May favourite sebab nak dapatkannya bukan senanggg! Dengan ihsan kawan yang sanggup beratur masa duck battle aqma sangat hargai jasa beliau..Thanks mak! Alhambra duck a.k.a duck raya kali ni ada 7 warna dan cantik sangat material dia. I love every details of the design!

Walaupun ada sedikit nervous dengan warna hijau sebab tak pernah ada tudung warna hijau mint, belasah je! Kita kasi rare sikit raya 2017 ni.. mana tahu dengan rare nya warna tahun ni dapat sangkut bakal suami~ Eh? Jap, yang penting baju raya nak warna apa sesuai dengan shawl ni?? Hurmmm~


May's favourite
So, that's all my story mory of my May's 2017 favourite. Pada aqma 3 benda ni memang menyentuh jiwa dan raga la.. hahaha.. Nanti ada item tambahan aqma story lagi~

Thanks sudi baca sampai habis~ Jap, korang ber duckscarves juga raya kali ni? Grab warna apa? share la kat komen.. hehehe

Love,
A.Aqma

4 comments on "Monthly Favourites | MAY 2017"
  1. The Alhambra Duck!! Bestnyaaa Aqma dah dapat. Hee. Siqah first time menang battle masa keluaran Square. Hee.

    Tak sabar nak tengok Aqma pakai dUCk masa raya nanti <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Siqah dapat juga your Alhambra.. congrats!

      Delete
  2. Airah tgk the alhambra tu memang cantik gila takde duit je nak beli T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Airah.. jom la buat side income sama2.. nnt boleh shopping duck sama2 :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature