Zaman Kegelapan vs Zaman Pengecutan

Wednesday, July 12, 2017
Assalamualaikum and hi all :)

Whaddup guys! Hari ni rasa proud sikit sebab dress up ke office helok la sikit. :P Sebelum ni bukan tak helok tapi before this pakai jeans, tshirt/blouse and shawl style biasa2 je. Nampak dull habis. Tak faham betul macam mana budak2 Thinker Studios even pakai jeans + shirt + sneakers + shawl selempang nampak stylo habes! Curious sungguh sis! 

Maka aqma memberanikan diri berpakaian ada gaya sikit. Hahaha. Sikit je la dalam 20% camtu je. Bhahaha. Sabau je laa.. Tapi betul la mentor aqma pernah cakap, bila badan ada cutting, pakai baju murah pun nampak mahal. :P Orang akan "WOW!" seketika tapi padahal  baju kita tu beli kat MnB je. Teehee! Thanks to my Premium Beautiful sebab bagi aqma jumpa balik lekuk pinggang :)



Tapi blouse kali ni bukan MnB tapi Qaira Hijab. Masa tu ada sale. Memang size dia sikit je tinggal. If besar2 tu dah takda rasanya. Bayangkan la if aqma size XXL, mesti sedih tak dapat blouse murah tapi nampak mahal. Yelah, tengah sale kan? Memang wajib grab laaa~ 

While for pants baru from MnB. Dulu aqma tak berani nak try baju2 from MnB ni sebab baju2 kat kedai ni free size semuanya. Kalau free size ni faham2 je la if sangkut kat dada, kat punggung ke, kat lengan ke.. Kena pandai pilih. Dulu semua tak berani try. Now alhamdulillah mostly baju kat MnB tu muat :) *blows nails*

Sesungguhnya aqma seorang yang malu nak stylo biskut cicah milo tau! Hahaha. Yelah big size lack of confidence. Since pakai Premium Beautiful ni, I gain my confidence level back. Umur dah 26, kata cita2 nak success macam Vivy Yusof, maka kena la dress up sikit, make up sikit.. Sejak pakai Premium Beautiful aqma berani keluar dari kepompong fesyen yang biasa2. Well, if I bring the "biasa2" vibes in my lifestyle, the result of my life will be "biasa2" juga. 

A Malaysian Women Millionaire had said, "Kalau nak kaya, kaya betul2. Takda tengah2. It either YES OR NO!" Of course I am looking forward to be rich in money and wealth. In shaa ALLAH.. Never judge orang kaya berlagak. Yes, sometimes ada yang macam tu tapi aqma pernah jumpa orang kaya tapi sangat humble. Takda la pulak rumah dia kat perkampungan setinggan still in rich people neighbourhood tapi very soft spoken and humble. So, never judge people. :)
*pesanan sampingan*

Eh, ni aqma nak share gambar zaman Kegelapan. 

s.e.r.a.m

Bagi peluang pada diri uols to change. Change for good obviously. Tak salah kita berubah untuk jadi kurus dan sihat as petanda syukur pada ALLAH kita jaga nikmat tubuh badan yang diberikan. Aqma perasan bila control portion makan jadi semangat beribadah. Kalau banyak makan jadi malas, solat pun dok tangguh2. Apa daaa~~ Dah termaktub makan banyak jadi malas. In every part of life. 

Uols rasa seram ke tengok diri semakin dipam2 especially lepas raya ni? >,<
Please jangan biarkan hidup anda dibelenggu misteri orang perli "pregnant ke?" "prengnant lagi ke?" Cepat2 buat sesuatu. Aqma pilih pakai Premium Beautiful and join #gengdiettdc . Berbaloi sangat2! Uols nak join loose weight and slim shape macam aqma, jom join our team. Whatsapp aqma +60102534217 ya! The more the merrier! Kita kurus sama2 kay?!

Semoga next raya haji orang tegur korang semakin kurus pulak. Bestkan? :)

Love,
A.Aqma
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature