FREE TRIP to Seoul, Korea (Sending Off)

Monday, January 22, 2018
Assalamualaikum and hi all :)

Tak tahu nak cerita macam mana betapa SERONOK + EXCITED nya pengalaman aqma hantar my mentor FREE TRIP ke Seoul, Korea! FREE je taw pergi KOREA ni. Dah lah pergi tempat best2. Tempat yang bukan orang biasa2 pergi. Memang tempat menarik di Korea yang orang fikir2 nak pergi. 

In case ada yang cakap "Alaaa Korea je.." Pada aqma trip SHOM ni BEST GILAAA! Dari kat airport lagi dah dilayan VVIP tahap petala ke lapan! Pastu beg memasing besar gedabak macam pergi umrah taw! Aqma tengok pun terkejut. Kekakak ni kata ni biasa je sebab bila FREE TRIP SHOM ni memang terpaksa bawa beg besar, ye la tak pelu fikir nak beli bagasi ke apa ke.. Dulu masa aqma pergi Korea, dok terfikir2 nak beli bagasi ke tak. Huhuhu. Nak jimat punya pasal~

Pastu bila tengok diorang pegang2 beg kecil isi borang dokumen, aqma cakap la "Nanti isi borang ni betul2 sebab nanti leceh kat immigration sana". Pastu CDM Ain cakap "Ohh.. dah siap isi dah borang2 kitorang ni. Sepanjang FREE TRIP SHOM tak pernah isi2 borang. Kalau salah nama, suruh je la diorang (yang bawa trip) betulkan or isi lain." Perghhh!! Dari situ dah nampak VVIP trip gaya SHOM/Haio ni berbaloi sangat2!! Company memang tatang kita habis2 an. Appreciate usahawan yang dah buat company bangga and terpilih among 60 Excellent Company in Malaysia! Serious best sangattt!!

Ni kekakak yang aqma hantar kat airport tadi. 



Of course la hantar mak bisnes kesayangan Aqma. Serap aura sampai ke airport! Tak kisahlah passport terbalik mak.. yang penting pergi free jeee~ :D

Ni kak Inah, kalau jumpa tak peluk kuat2 tak sah taw! :D

One of TDC Leader, CDM Yong. Aqma nampak my future in her!

Depan sekali CDM Ain, belakang Kak Mas and Kak Inah. 
Depan sekali tu CDM Ain. One of leaders in TDC. Definitely gonna follow her steps. Cepat2 naik CDM pastu resign, buat business full time. Income 3-4 kali ganda besau dari kerja sebelum (read Oil & Gas Engineer). Paling best dapat TIME FREEDOM sekali. Hantar anak sekolah sendiri, anak tak sihat tak payah amik EL, takda boss yang bising2. Amacam? Best ke best?

Pastu Kak Ina and Kak Mas take the opportunity buat biz dengan SHOM sebab suka travel. Alang2 company bagi cuti 3 kali setahun, kaut la semua. Lagi best income business ni Kak Mas and Kak Ina jadikan as retirement plan. Untung gilaa! Orang lain dapat EPF then habis. Ni buat biz SHOM tiap2 bulan income lebat masuk. Untungggg sangat kan??

A gorgeous sister to me, DSM Wanie Zaaba
Kak Wanie ni salah seorang yang sangat disayangi ramai juga. Suka cara dia style baju, tudung, make up semua lah! Cantik bebenau. Kitorang dah book satu flight SWISS + PARIS + GERMANY nanti. in shaa ALLAH~

The US!
Seronokkann?? So, konklusinya diorang ni pergi bawa 2 beg. Satu beg hand carry, satu lagi beg besar ya amat. Perghh syiok terukk! Have a safe flight my extended family. I love you guys! Tolong doakan aqma confirm dapat pergi SWISS + GERMANY + PARIS ya? :)

Kawan2, bayangkan la nak pergi 3 negara Eropah ni kalau tak kumpul duit lebih RM10,000 jangan harap la dapat pergi. Mungkin boleh pergi dengan bajet dalam less than RM10,000 tapi kepala ni kusut la fikir ittinerary, transportation, hotel, makan semua. Nak kumpul duit lagi satu cerita. Huhuhu. Pastu yang kena tinggal lagi, nak prepare duit belanja diorang juga. Bila dapat FREE TRIP ni, dapat duit banyak lagi.. boleh la bagi upah orang tolong jagakan anak2 yang tinggal tu. Bestkan? :)

Antara tempat best nak pergi macam kat bawah ni...






Dengan FREE TRIP SHOM ni, semua tu tak payah fikir. Tinggal bawa baju and duit shopping jeee! Rugi lah pergi Europe tak beli ole2 as kenangan kan? :D

Siapa suka travel tapi kena fikir 20-80 kali pasal bajet, jom aqma tunjukkan cara pergi Europe PERCUMA ni. Whatsapp je aqma +60102534217 ya! Kita duduk dalam flight sebaris jom? :D

Love,
A.Aqma


Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature