Now Masa Untuk UBAH...

Sunday, May 13, 2018
Assalamualaikum and hi all :)

Such a sensitive title up there. Never mind apa2 pun kita dalam hidup ni kadang2 kena terima perubahan. I dont believe in staying in the same spot for a long time. I am not the one who can sit and stare, follow the flow and POP! your life changes. Maybe sejenis lefthanded yang dah biasa dengan perubahan memang macam ni kot. Hihihi.

Dari segi perubahan negara in term ekonomi, pentadbiran dan sebagainya rakyat dah contribute with General Election. Enough till that. If hidup kita masih nyawa2 ikan pun kita salah kan ekonomi dan pemimpin, for me it kind of disappointment. Why you want to focus on thing that you cannot control? Ubah ekonomi diri dan keluarga dulu. Ubah mindset kearah lebih positif.


Ada orang rasa takut2 nak buat benda EXTRA dari biasa. Itu aqma dulu. Takut nak buat benda luar biasa tapi dalam hati meronta-ronta nak itu ini. Lumrah wanita. Nak lebih dari biasa.. Nak make up cantik, nak shawl cantik, nak upgrade baju, nak try makan tempat best... TAPI uniknya wanita ni dia tak fikir diri sendiri je. Dia fikir family (parents, anak2, suami) sekali.. Apa dia dapat, dia nak family pun tempias sama. Penyayangnya wanita! Subhanallah~ Tapi kalau duit suam2 kuku what happened? Terkubur je lah hasrat di hati. Tengok je la kawan2 post shopping kat instagram. Pedih taw! Huhuhu.

Now masa untuk kita ubah ekonomi supaya dapat ubah macam2 lagi dalam kehidupan kita. Yes. Bahagia tak perlu duit tapi kalau duit sempit, hubungan akan panas. Lebih2 lagi yang dah bekeluarga. :) Aqma tak cakap orang lain, this is based on my personal experience.


Lagi2 nak raya ni. Ya ampun, boleh perang dunia ke-3 kalau ada yang tak cukup here and there. Tu belum conflict nak balik kampung siapa. Makin jauh makin costly. Plus takkan nak balik tangan kosong kan? Huhuhu. Paling tidak pun contribute preparation raya. I dont think I am able to do that if I dont have side income. Side income is a MUST!

Musim raya ni musim nak berjalan2 juga. Duit minyak, tol, servis kereta pun kena fikir juga. For my car ada la dalam RM300 untuk servis kereta. Mana nak cekau kalau harapkan gaji je? Korek simpanan? Aduh.. bila nak penuh camtu. :/ Then, I believe SIDE INCOME is a savior yang ALLAH dah lorongkan.

Aqma takut nak berniaga sebenarnya. TAPI sebab nak ubah kehidupan aqma tekad redah je buat bisnes. Tebalkan je muka share pasal produk kat social media. Kalau tak post nanti tak dapat duit. Tu je aqma fikir. Malu tu tembok halangan kejayaan. Orang kata malu tak bertempat. Ish3. 

Jom UBAH! Jom JIHAD EKONOMI dengan berniaga. If uols rasa berblogging tak dapat apa, aqma ada cara korang jadikan blog lubuk duit. Alhamdulillah. Aqma dah merasa 4-angka income dengan berblog. Syukur.. Mana tahu boleh jadi lubuk duit untuk korang juga. Tak cuba tak tahu sis :) Nak aqma share caranya just DM me at my instagram. See ya!


Love,
A.Aqma
3 comments on "Now Masa Untuk UBAH..."
  1. Good luck dear ! salam ramadan :D

    https://jajastollymolly.blogspot.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature