Review Pearl Milk Tea | Tealive, The Alley or.....

Sunday, June 23, 2019
Assalamualaikum and hi all :)

Alhamdulillah my blog dah sihat balik. Hari tu tak pasal2 dia demam tak nak keluar link blog yang aqma dah publish. Of course lah gelabah kan sebab 2 hari taw masa yang aqma amik untuk buat content tu. Hahaha. Kalau nak tahu content apa, sila ke "Recent Post".

Topik today nak share pasal my review on bubble tea or pearl milk tea yang tetiba lak macam viral kan? Viral on the issue of the pearl and the brand itself. Part halal or haram aqma tak sentuh sebab ganggu sensitivity individu nanti. On the health side, aqma tak tahu sejauh mana sesuatu kebenaran itu. So, aqma dah try 3 brand milk tea nih. Aqma review based on my taste and personal interest je taw.


1. TEALIVE

Aqma dah suka tealive ni since tahun lepas kot. Pastu ada kod diskaun Digi pulak. Lagi laaa aqma galak beli, pastu hari Khamis (3pm - 6pm) ada offer add another one RM1 jeee. So me and my friend kalau nak beli Tealive selalu after work hari Khamis. Dah plan dah.. hihihi.

My favourite flavour or menu kat tealive is "Earl Grey Pearl Milk Tea NO SUGAR, NO ICE." hahaah

Tealive Sedappp!
Tapi kalau TEALIVE ni pada aqma kat Tamarind, Cyberjaya pandai buat mcam apa yang aqma suka. Kawan-kawan pun sama. Maybe dalam 3 outlet Tealive kat Cyberjaya kat Tamarind paling sedap.

THE ALLEY

the alley
The Alley pula kebetulan ada dekat dengan my house. My friends kebanyakannya mesti suruh order cream brule dan setiap kali pergi The Alley mesti yang creme brule tu takda or dah habis. Oh myy gila hampa taw. End up I pun tak berminat nak ke The Alley lagi sebab manjang takda je apa2 yang kita nak order. Huk!

For me The Alley punya pearl quite big and tak berapa chewy. Tak tahu lah kalau yang brown sugar punya macam mana. huhuh.

HERCAA

Gabungan Taiwan and Korea
Okay HERCAA ni baru sangat lagi nak up sebab hanya ada kat Tamarind Cyberjaya. Dia ada macam2 perisa juga tapi untuk pertama kali of course lah order yang basic kan?

So hari tu aqma order la yang basic punya. Okay.. Tak baik cakap tapi gula dia manis gila baq hang! pastu rasa macm cendol je. Tak tahu lah sebab susu dia ke, or apa.. biasa2 aje.. just a bit sweet. Gula merah dia bukan macam gula merah or brown sugar yang mak2 kita masak bubur pisang tu, gula merah dalam Hercaa ni pekat and quite melekat kat tekak. So, too sweet for me.

Tapi dalam menu Hercaa nih ada avocado. Nanti nak try tu pulak :)

So tu je review from me. Since sekarang bubble tea dah macam cendawan tumbuh selepas hujan, iols dah tak tahu nak pilih yang mana. Chizu selalu pergi but not my speciality to review it. Hahaha.
As for now Tealive is number 1 for me :)


Korang suka yang mana pulak? share pendapat korang kat komen eh.


Love,
A.Aqma





Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature