MySyukurStory #2: ALLAH's HELP EXIST !

Monday, July 15, 2019
Assalamualaikum and hi all :)

Posting kali ni nak cerita about my syukur story number 2. Syukur story kali nih pasal pertolongan ALLAH yang tidak disangka-sangka. Lately ni aqma ada la cabaran sikit dalam hidup but still nothing to be complained sebab cukup makan, cukup pakai and still boleh isi minyak kereta and touch n go. When I'm facing some difficulty in life, aqma akan fikir nih dulu. Cukup makan, ada tempat tinggal, boleh isi petrol. That's it. Alhamdulillah syukur jangan mengeluh dah.



Apa cabaran hidup yang menimpa tu, tandanya kita kena kuat pasakkan kepercayaan yang pertolongan ALLAH tu MAHA WUJUD. Memang nampak macam mustahil jumpa jalan penyelesaian but ALLAH has solution. Just trust me, ALLAH ada solution for all our difficulties in life. Just we ask to him to show us the way. Then, first thing first kena BERTENANG. Jangan gelabah, jangan melenting, and penting sekali jangan merungut. Complaining is suck!

Untuk bertenang, for muslim of course minta maaf, bertaubat dengan ALLAH. Astaghfirullahalaziim. I just believe that ALLAH nak kita mengadu cabaran hidup ni padaNya, minta solution padaNya. If bergantung pada manusia tu yang sedih nanti if jadi yang tidak diingini. Alhamdulillah, cabaran hidup kali ni betul2 buka minda aqma untuk terus percaya ALLAH sentiasa ada and kita pun kenalah please ALLAH dulu in everything.

Alhamdulillah my cabaran tu selesai dah. Even not fully resolved but semakin hampir pada penghujungnya. Dah boleh tarik nafas separuh lega. Syukur. Pastu ALLAH bagi berita gembira lagi. Dia tambah lagi berita previous customer repeat order BB PLUS GLO. Padahal aqma jarang-jarang sekali promote produk tu. Tapi tulah kuasa ALLAH MAHA BESAR, MAHA KAYA, ALLAH bagi rezeki tak disangka. Yang penting usaha & doa.

BB PLUS GLO masuk order
Terima kasih ALLAH sebab banyak bagi pengajaran hidup to me supaya tak leka dengan dunia. ALLAH, Kau Maha Hebat. Jagalah aku bawah perlindunganMu setipa detik, setiap saat. Amiin~

Syukur banyak2, istighfar banyak2, in shaa ALLAH, ALLAH tambahkan rezeki dari sumber yang tidak disangka2. AMIIN :)

Love,
A.Aqma
3 comments on "MySyukurStory #2: ALLAH's HELP EXIST !"
  1. assalamualaikum
    selamat pagi
    singgah pagi selasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam Anum..
      terima kasih sudi singgah and drop komen kat blog Aqma.. Will visit your blog :)

      Delete
  2. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..
    saya sudah follow anda

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature