Dalam Dilemma iphone VS Macbook

Monday, November 18, 2019
Assalamualaikum and hi all :)

Dalam semakin hari mengejar apa yang diimpikan sambil tunaikan tanggungjawab, aqma rasa tiba masa untuk upgrade my gadget nih. Well, seorang Ainul Aqma memang seorang yang suka pasang angan2. Maka, terfikir2 lah sis untuk upgrade iphone mahu pun laptop. Ngeee...

Tapi biasalah ukur baju dibadan sendiri. Of course lah kekangan bajet. Huhuhu. Maka boleh pilih satu je lah dulu. Memandangkan my iphone still elok and function very well, maka aqma stick to laptop lah. Laptop yang boleh dibawa kemana2 tanpa risau kehabisan battery. My current laptop nih super sangat berjasa sebab tak boleh hidup dengan battery dah. Kena pakai charger baru lah boleh hidup.

Ah-haaaa! Dah 11.11 pm ye sewaktu aqma menaip nih. Lagi satu plan nak upgrade laptop nih sebab resolution and features. Now aqma dah terjebak sikit2 nak edit video and poster. Since, I am a content writer, kena lah laptop yang boleh guna apps tertentu. Tak gitu sis?

Maka, sekarang adalah dilemma sama ada Windows VS MAC.

Adehhh, kawan aqma cakap kalau kekangan bajet tapi nak pakai mac boleh je beli yang second hand. Betul juga kata beliau tu. Jangan sebab nak beria pakai Mac, last2 apo pun tak boleh sebab ye lah dia punya microsoft word pun dah beratus dik non..

Jadi, aim aqma sekarang ni nak grab ASUS nih.

Teman2 doakan aqma dapat grab laptop idaman ni eh. Amiin~

Love,
A.Aqma
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature