TAHNIAH Anak Bisnes ku ! :)

Saturday, November 23, 2019
Assalamualaikum and hi all :)

Dalam perjalanan bisnes aqma sebenarnya bukan untuk kejayaan aqma sorang je, kejayaan bisnes aqma bila dapat tengok my agent capai kejayaan juga. Aqma suka gelarkan agents under my team as "anak bisnes" sebab aqma ni bukan je leader semata-mata yang tapi juga ibarat mak mereka dalam bisnes nih.

Dalam bisnes aqma ni untung taw sebab ada leader yang always jaga kebajikan bisnes you. Dari segi posting, ayat2 nak reply customer, restock barang, tolong poskan barang, sampailah part grooming. Semua aspek ni apa yang my leader bantu aqma dulu dan kemudian aqma perturunkan pada my anak bisnes pulak.

Ingat lagi dulu aqma memang failed bab makeup2 nih, memang kelaut dalam lah nak pakai blouse or melawa nih. Tak tahu ye kawan2.. cukup lah baju tshirt lengan panjang dan jeans serta selipar. I am DONE! Sesungguhnya dengan buat bisnes ni lah aqma upgrade sikit2. Dulu takda lipstick2 nih. Now dah pakai lipmatte COZUMA. Dulu mana pakai eye liner, mana pakai blusher.. huhuhu. Memang kelaut lah segala make up ni..  Alhamdulillah now dah pandai sikit2 and lama2 keyakinan diri pun makin naik :)

So, here nak share kejayaan my anak bisnes. Diorang ni both were my ex-schoolmate masa sekolah rendah. Sangat2 bulat hati dengan leader dan very committed. Sebab tu kejayaan milik mereka :)
Alhamdulillah..


Ni my anak bisnes level cucu. Hihihi. Tahniah Sales Manager (SM) Nurul Fatimah sebab mencapai total jualan melebihi RM21,000 seterusnya melayakkan Imah dapat naik bonus sebanyak 21%. Bukan kaleng-kaleng ahhh naik percentage bonus tuhh. Hehehe. Imah ni kerja kerajaan di sebuah pusat kesihatan. Walaupun dah ada kerja tetap still pilih untuk buat income tambahan dengan SHOM. Dapat la topup untuk belanja rumah baru. Best kan? :)

Haaa. ni lak mak bisnes pada Imah. Ni pangkat anak bisnes direct lah pada Aqma. TAHNIAH Senior Sales Manager (SSM) Atikah Adha!! Atikah Adha (Ika) adalah my proud anak bisnes. 

Seorang yang sangat kuat dalam perjuangan bisnes beliau. Tak semua orang ada perjalanan bisnes yang sentiasa lancar. Ada turun naiknya begitu juga Ika. Dari baru lepas kahwin, lepas tu gugur, lepas tu pregnant, and now ada anak 1 akhirnya Ika berjaya juga naik pangkat dengan peningkatan bonus 26%. Ika adalah seorang penjawat awam yang berkhidmat dalam unit beruniform. Mula dengan nak cuba Minkaffe je sebab sakit kepala tak henti. Tapi asbab dah jatuh cinta dengan Minkaffe, terus jadi ahli and now total jualan terkumpul adalah melebihi RM60,000!!! Congratulations my super mummy Ika ! :D

Seterusnya bila kejayaan anak2 bisnes dah siap, alhamdulillah aqma dapat capai pangkat seterusnya iaitu sebagai Diamond Sales Manager. Kan aqma dah mentioned awal2 tadi yang kejayaan aqma adalah kejayaan anak2 bisnes aqma. Bila anak bisnes naik pangkat baru lah aqma dapat naik pangkat. Baru lah adil ye dak? Ini lah main reason kenapa aqma jatuh cinta dengan bisnes SHOM, sebab ADIL. Alhamdulillah~ aqma dapat naik pangkat dengan total sales lebih RM180,000 dan percentage bonus sebanyak 31%.

Syukur. Tu je yang mampu aqma ucapkan. Terima kasih tak terhingga pada my mak bisnes, CDM Shaliza Aziz sebab tak putus support aqma walaupun kadang2 berlayar dari persimpangan. Huhuhu. Walaupun aqma dah naik pangkat, sebenarnya tanggungjawab aqma pun makin besar. Lepas ni nak bantu anak2 bisnes aqma yang lain pula naik pangkat.

Bisnes dengan SHOM ni sampai 41% company bagi taw. Sebab tu semua usahawan SHOM berkejar-kejar nak naik pangkat tertinggi iaitu Crown Diamond Manager sebab nak capai income besarrr! Tapi yang cantiknya bisnes ni kau tak boleh naik tanpa naikkan dulu pangkat anak bisnes.

For those yang rasa nak buat bisnes tapi tak reti, takot diejek, takut segala macam takut. Sebenarnya korang perlukan mentor dan ilmu jeee. Aqma syukur sangat aqma dapat kedua-dua tu FREE jeee. Hanya daftar RM47 je, pastu dapat FREE GIFT RM60++ lagi haru weyhhh!

Tak sabar nak raikan Ika di pentas Anugerah nanti. Yup2! Bermula dengan naik pangkat Sales Manager korang dah boleh plan nak naik atas pentas baju rekaan siapa nanti. Hihihi. Setiap kenaikan pangkat adalah diraikan.. Bunga pun dapat. Dah ala2 macam convo pulak. Hihihi


Korang yang nak ikut raikan aqma nanti, jom pm tepi.. Whatsapp je +6012534217 for more info :)

1 comment on "TAHNIAH Anak Bisnes ku ! :)"
  1. alhamdulillah semua itu rezeki dari allah, cuma kita perlu lebih berusaha untuk gapai apa yang diperlukan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature