IJO MATCHA, CYBERJAYA : Another addiction

Wednesday, September 1, 2021

 Assalamualaikum and hi all :)


Lately I'm really craving for matcha.

Dulu-dulu takda pulak suka matcha. Tapi sekarang ni suka rasa pahit2 matcha tu. Pastu ada pulak kedai yang memang jual air matcha selain dari yang ice2 macam frappe tu. I don't really like the frappe one. Alhamdulillah jumpa juga kedai yang jual air sedap nih.



Kedai matcha best ni nama dia IJO kat Tamarind, Cyberjaya.


Kalau nak cari kedai ni kena cari Plant.co sebab kedai dia just a window je dalam kedai pokok tu. Mula2 cuba je lah yang original matcha latte  kan. Not baddddd...

Pastu tadi try yang Matcha Bandung Selasih pulak. Kemaiiinnnnn rasa dia...TIP TOP!!!


ijo_matcha

Ni la tingkap kecik yang dalam kedai Plant.co tu. Tingkap sebelah untuk order. ni tingkap untuk amik order. Very practical especially during this pandemic tak boleh lepak2 in crowded place.


The left one is Matcha Bandung Selasih while the right one is Matcha Latte with soy bean milk. 

Aqma jenis suka soy bean milk instead susu latte biasa.

Plus tadi try juga satu matcha cookies ni. MashaaAllah sedap dia memang sangat2 lazat!


matcha cookies

Actually ada 3 jenis matcha cookies kt IJO tu tapi yang sedap gilaaaa. Memang terasa pahit matcha dia tu. Huaaa rasa nak beli lagi. Tak manis sangat. Mak aqma yang jenis tak suka manis pun approve taw cookies nih.


Alhamdulillah, thank you ALLAH bless me with this amazing food and drink.


Siapa2 nak pergi IJO ni sila lah pergi dari SELASA-AHAD. Isnin tutup taw.

Till then.



1 comment on "IJO MATCHA, CYBERJAYA : Another addiction"
  1. I learned a lot from the insight you shared here. It's good to learn more about this topic, and if you have some free time or you're curious about some celebrity basic information, you can visit celeb networth and search for it.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...