Sunday, June 26, 2016

My Dream Kitchen Inspired

Assalamualaikum and hi all :)

Since ramadhan dapur jarang betul tak berasap. Me and my mum always crack our head what to cook for iftar and sahur too. Mostly iftar la.

Then usually kitchen will be the place to create family bonding. Everyone has their own favourite place to sit. Ayah situ, ibu sini, abang sana and si kecik kat celah ni. Eating together with family is a bless.

A side of mum's kitchen. Kena extend meja since we are extended. Lol

While cleaning the kitchen been thinking to remodel the decoration. Alaaa just to make it nicely arrange, easy to find things and easy to clean of course. So here some of ideas from pinterest that inspired me and maybe sparks your kitchen too.


Love the sink front marble and the hook.
Hohoho

Yang ni tak praktikal for mummy's kitchen
Ada tengah2 meja tu. Hurmm.


Suka yang ni all white. Tapi masak kari, menumis karang menangis lap dinding. Lol



Haaaa yang ni I loikee. Very soft and pastle. 
Kabinet dia almost like my mum. Boleh tiru idea rak atas tu. 


This idea best for tiny and small kitchen. Ni memang sorang je la masak. Nak tolong2 pun sesak. Tapi kabinet dia cun!


Yang ni sangat2 macam dapur my mum. Nak pasang para atas tu lah. Baru tak nampak serabut. Yeay! Got the idea from here. :D


Yang ni sejenis kegigihan. Berlampu bagai tapi sangat2 cute! Vintage looks. Tak takut la bangun sahur nak siapkan makanan. Hehehe.


Okaylah dapat serap few ideas here and there to remodel my mum's kitchen. Nak tunggu my own house pula. In shaa Allah. Amiin~ Doakan ya. 

Uolls suka deco2 dapur juga? Meh share dengan aqma ur ideas di ruang komen ya :)


Love,
A.Aqma

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...