Wednesday, January 4, 2017

Hello 2017! and Broga Hills Story

Assalamualaikum and hi all :)

HOLLA 2017!!!
Macam tak percaya dah masuk 2017. A new year, a wiser me, and the same old me. Still trying to adapt myself with roller coaster of life. Dalam 2017 ni macam2 benda nak achieve. Mostly benda-benda yang melibatkan wang dan tenaga. Kena kuat istiqamah ni. In shaa ALLAH. Allah mesti bantu saya sebab ALLAH sentiasa tolong hambaNya yang meminta-minta.

One of the short term goals macam biasalah nak body macam Diana Danielle! Bhahaha. Dia walaupun anak 2 body maintain uolss! Now I have 2 buddies to train me mentally and physically. Kak Aini and Kak Yana pensaiko hidupku yang paling power sekali. Bila nak makan manis, or junk food cepat2 terngiang kat telinga suara kak Aini, "Haaa, nak jadi Janna Nick ke Janna Mok?" "Cepat kau Aqma! Jangan nak terhegeh2 kat berat sekarang ni!" Terus letak makanan bukan2 tu. I have to be strong!

Kak Yana pula jadi inspirasi pembakar semangat. Since dia boleh buat, means Aqma pun boleh buat! *right arm flexing* Ini as short term goal sebab I have 90 days je untuk break my wall. I'm still young and I have to look young like my buddies! Aktiviti kick off kitorang adalah panjat bukit Broga. It was my first time hiking. Mula2 nak sampai 1st peak agak semput. Tak pandai lagi kawal breathing. Lama2 dah okay dah :) Alhamdulillah I can cope with them.

such a great experience, a great view. Subhanallah

Then, of course ler kena kawal makan. Alhamdulillah all my family members faham my situation. Paling best ada SHAKE ME and MINKAFFE buat bantu kawal selera makan and supply tenaga especially bila workout. Memang sedap lauk tu, cukup lah sekadar rasa sesuap. Selebihnya SHAKE ME lagi bagus! :D


Tak kisah kurus ke gemuk ke semua boleh consume Shake me taw! :D

Terima kasih Ya ALLAH hadirkan insan-insan hebat kelilingku. Tak lupa kepada mak bisnes a.k.a Kak ieja yang tak putus2 bagi semangat! Mak bisnes kita anak 2 nak berat 5*kg woi! Kau ghae?? Tercabar gilerr! Stay tune to my progress update :)

Have a good January uols! :D

Love,
A.Aqma

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...