Eid Mubarak 2017 dan Masih ......

Monday, June 26, 2017
Assalamualaikum and hi all :)

Alhamdulillah thank you and syukur to Allah that I can celebrate the 26th Eid Mubarak with my beloved family. Syukur sangat :) This year raya aqma masih sama macam tahun lepas which is balik kampung mak dulu then balik kampung belah ayah dan masih #teamrayasingle :P

Siapa geng theAlhambraduck juga? Hehehe

The best part of raya kali ni, sepupu2 ramai yang dah ada anak. Maka rumah nenek sangat meriah dengan anak2 kecil. Ada yang menangis, ada yang jerit sana sini, ada yang berlari2, ada yang buat tumpah air. -__-"  Fuhh, MERIAH sangat! Plus, rumah nenek aqma rumah teres 2 tingkat design dulu2. Kecil je. Tapi bila semua sedara mara balik, especially masa bermaaf-maafan memang pack habis! Ditambah pula dengan diri ini yang selesema TERUK...Memang tak boleh duduk dalam crowd. Ada yang anak2 dok merangkak kat bawah. Tak perasan anak pergi dapur ke, jamban ke, masuk bilik ke.. Adoiyai! :D

Cepat! Minta maaf kat Mama...
Dalam kemeriahan raya kali ni, as usual bila raya aqma akan cari kuah kacang ayam nenek sebelah ayah. (I missed my mum's side grandma dish. She cant cook now) Alhamdulillah jumpa juga walaupun saki baki. Kuah kacang my nenek sangat2 WIN ye.. eh cop! nenek ke makcik yang buat ea? Tapi yang penting SEDAP lah! hahaha.

Bila raya mesti lah ada duit raya.!! Baru lah happening~~ Alhamdulillah diusia 26 tahun ni masih diberi rezeki dapat duit rayaa.. ngeh2. Terima kasih sipemberi ! :D Then sempat lagi buat birthday celebration untuk June babies. Ramai dalam my family belah ayah yang birthday bulan June termasuk lah my cheeky boy Adam Rizqi. 

The raya packets! :D


Birthday Celebration :)

Okay lah mak dah bagi tugasan susun kuih dalam balang at my house pulak. Nanti korang datang beraya meja kosong. So sad.. huhuhu Uols jangan datang beraya selepas subuh taw. Dalam waktu Dhuha in shaa ALLAH cun! Jemput la datang beraya nanti :)

P/s: Raya kali ni dapat selamatkan diri dari terjebak makan berlebihan. Pastu bila timbang masih lagi berat paling ringan masa puasa. Phewwittt! Selamatkan raya mu dengan Premium Beautiful! :D

Love,
A.Aqma
7 comments on "Eid Mubarak 2017 dan Masih ......"
  1. Selamat Hari raya aqma. Thank you sebab baca blogpost saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 sis :)
      Selamat Hari Raya juga~

      Delete
  2. Saya boleh bayangkan betapa heboh nya rumah nenek aqma.

    Selamat hari raya aqma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Adam :)
      Ya... sangat meriah especially part collect duit raya :P

      Selamat hari raya to you too :)

      Delete
  3. meriahnyaaa bila semua dah berkumpul :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature