What 2018 Raya Means To Me

Sunday, June 17, 2018
Assalamualaikum and hi all :)

First thing first, I would like to wish uols SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN. Sorry if any of my post annoyed you or ada terasa hati yang aqma tak perasan. Ampun maaf dipinta. As usual my raya will be started at home (my parents' house) then mula la aktiviti memasak, gosok baju dan kemas2 rumah sikit.

Lepas tu kitorang off to Kajang my mum's  hometown. 30 mins je dah sampai. Kikiki.. Tapi balik kali ni sedih sikit sebab my beloved grandmother was passed away last Ramadhan.. 3rd week of Ramadhan if not mistaken. So sad. Hambar sikit raya kali ni. Tapi sebab nenek dah memang sakit tua so tak da la terkilan sangat bila dia tinggalkan kitorang semua.

Tapi yang terkilan rasa kehilangan bila this raya my beloved aunty not with us anymore. My Angah (dad's sister) passed away in the second week of Ramadhan. Subhanallah. Such a great test for our family in this Ramadhan 1439 Hijrah. Tapi takpe we accept it with an open heart. Believe something amazing is happening soon. In shaa ALLAH..

Raya kali ni biasa2 je sebab si kecik Adam balik kampung belah mama dia kat Perak. So, makusu dia ni kesepian laaa. Hahaha. Tapi syukur I have another sister to layan me ootd. Kikiki.

Shawl: Infinence x Rizman Ruzaini (Seryn shawl)
Apparel: Ariani RTW
Ramai pulak yang cakap sis makin kurus raya ni. Alhamdulillah sis turun 3kg ++ puasa hari tu and inchloss 5cm++. Alhamdulillah............ Aqma kena struggle lagi supaya semakin turun dan capai berat impian. Aqma syukur sangat ada Premium Beautiful sebab bantu jadi alarm pada aqma supaya tak makan berlebihan. Musim raya ni musuh kita makanan manis sebenarnya. Itulah musuh kelebaran ukur lilit pinggang dan punggung kita. Huhuhu.

Raya 1439 Hijrah also marked the day I received such a shocking news. I'm still praying that news isnt true. Siapa nak ajak sis beraya rumah dia meh la pm tepi. Kikiki. See ya!

Love,
A.Aqma
2 comments on "What 2018 Raya Means To Me"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature