Berjalan Ulang Alik Hospital 10,000 langkah!

Wednesday, October 30, 2019
Assalamualaikum and hi all :)

Rasa nya dah lama aqma tak amalkan aktiviti update blog setiap hari. Dulu aqma make sure setiap hari update blog. Ketagih betul update blog masa tu sampai income pun boleh dapat ratus2 dari blogging je. Alhamdulillah aqma hargai pengalaman lepas yang banyak ajar aqma erti manisnya kejayaan.

So start this week aqma target nak update blog setiap hari. Actually ada banyak je benda nak story tapi story kat instagram or facebook tak puas. Rasa seronok share kat blog. Puas baca. Hehehe.
Dah 2 hari lepas ayah aqma warded kat Hospital and I need super extra energy to walk here and there. Kebetulan pula lately ni petang je hujan. So, memang tak dapat la nak jogging petang. Jalan dari hujung ke hujung tu la my activities of work out.

So speaking of banyak berjalan ni, bukan calang2 punya berjalan ye. Bukan macam jalan2 kat mall tu sebab I need to be FAST! Macam mana korang tengok doktor and nurse berjalan kat hospital tu, macam tu lah juga aqma kena jalan cepat2. Why? Sebab aqma selalu kat hospital dah malam... CUAKKK! hahahaha.

Sebelum ni memang aqma redha je jalan laju2. Kadang2 rasa lah sengal2 kat kaki tu. Yes, I admit that I used to jogging non stop 10km tapi tak sama taw bila keadaan jalan tu turun naik bukit, turun naik tangga, fuhhh ! Mencabar otot kaki sebab lagi satu tak pakai sports shoes. Tu pun jadi sebab juga. So one day nih aqma pakai la legging ajaib yang nama komesialnya PB 360 THERA PANTS. Pastu rasa sangat2 bezaaa!! Tak da lenguh kaki langsung. Laju je kaki berjalan kehulur kehilir, ke parking, ke tempat beli makanan dan macam2 lah. Subhanallah..

Aqma rasa magnetic therapuetic dalam legging ni betul2 buat kerja. Memang bila lepas sarung tu otot terus flexing taw. Lagi pun magnet tu memang direka letak kat area akupuntur.

Tengok Thera pants ni ada 13 kristal magnetik untuk bantu lancarkan peredaran darah, oksigen dan nutrien. Patut lah boleh jalan lajusss!

For me Thera pants ni sangat membantu untuk aqma yang jenis banyak bergerak nih. Aqma sangat2 bersyukur ALLAH ilhamkan legging magic nih pada syarikat. Sangat membantu golongan mak2 yang tak kuasa nak pakai korset tapi nak ada something grip peha tuh. Kurangkan sakit lutut. Tu yang penting tuh..

Tulah perkongsian aqma lepas pakai Therapants bila jalan jauh2 and laju2. I love it sooo muchos! :D

Kalau korang nak tengok macam mana rupa Therapants ni meh tengok video pendek aqma unboxing PB 360 Thera pants kat bawah ni.. 

Love,
A.Aqma
Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature