1st post 2022 ! :D

Wednesday, January 5, 2022

 Assalamualaikum and hi all :)


WELCOME 2022 !


Alhamdulillah masih hidup lagi blog ni walaupun dah masuk 2022. Walaupun ada tiktok, instagram, facebook dan macam2 lagi new social media tapi my blog still maintain. Banyak benda nak gossip dalam ni. Hehehe.



Apa boleh cakap my 2021 memang totally follow the flow je. I dont have any goal or any plan pon. I just grab je apa opportunity yang ada untuk grow or remained stay in my comfort zone. Huhuhuhu. Early 2021 was not in the mood sangat sebab baru kehilangan ayah + effect my health also. My inner health was not in a good situation. Alhamdulillah I'm okay now. Still striving in recovery mode.


So 2022 ni memang aim nak put few goals and try hard to achieve all my goals. I've written 101 wishlist tapi mesti lah ada yang memang nak capai secara realistic kan? Memang awal tahun musim orang pasang azam. Tapi hari2 lain pun still boleh je pasang azam. Tak salah pon :) Renew your azam everyday!


Here my wishlist. Ada yang jangka panjang, ada yang jangka pendek. Saje tepek sini so that bila baca balik baru la ter..ter..ter... hahahahahahaha... 


Long term :

> Naik pangkat DDM by December 2022

> Travel to S.Korea (Jeju) or else tempat lain yang tak menyusahkan musim covid nih. 

> Achieved my ideal weight 53kg by June 2022

> Achieved SPOT Award 

> Read 12 books

> Getting married (still mencari my Mr Benz Aliff 


Short term : 

> Mengaji Al-Quran everyday

> Exercise 30 minutes daily

> Achieved monthly sales target

> Jimat cermat no over spending

> Read 1 book/ month. Lagi banyak lagi bagus

> Tidur awal before 12am , bangun awal 5am

> Puasa GUCCI. bhahahahaha


Banyak lagi la my wishlist 2022 ni semoga lebih cemerlang. 

Diharapkan 2022 will bring amazing impact in my life. Semoga ALLAH hilangkan penyakit covid dari muka bumi ini. Semoga Aqma istiqamah dalam usaha mencapai impian. I believe ALLAH pasti nampak usaha kita and berikan hasil. Semuanya minta kat ALLAH + usaha + tawakal.


Kekadang dalam hidup ni kita banyak fikir nak buat kerja Tuhan. Bila kita meminta pada yang Maha Kuasa pasti ALLAH akan permudahkan segalanya. In shaa ALLAH.




All the best peeps!

Post Comment
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...