My Dream Car for 2018

Sunday, February 11, 2018
Guyyys!!

I believe this is not a suratan or kebetulan thinggy. I guess this is really meant for me. The real thing that brings me closer to my dreams. As seorang kuat berangan, aqma memang pasang impian nak keluar kereta baru since my current proud and berjasa machine will ending the monthly payment soon. Alhamdulillah.. Soon tak soon sangatlah tapi less than 3 years. In shaa ALLAH.

Of course lah aqma dah setting dalam otak and write down in my goal book kereta impian jenis apa yang aqma nak. Orang kata alang-alang berimpian biar MAHAL. So, my target in 2018 to own a brand new Volkswagen Jetta in black. As per my mentor advice, this car is good in term of safety. Since I will travel back and forth for my business expansion, this car is the best choice for me.

Das Auto. = That car.


MY black Volkswagen Jetta. Smart kan?

Actually aqma bukan pasang angan2 nak Volkswagen je taw. Untuk jangka masa panjang aqma nak ada sebuah AUDI pulak. AUDI jenis apa pulak yang bertakhta di minda aqma kan?


Pilihan aqma nak ada AUDI A4 Quattro in black. Eh kenapa black lagi? Sebab my current car is silver in colour. So next I want a dark colour car. Biar pelbagai sikit bila park kat porch rumah. Gittuu. Nampak tak bayangan tu macam mana?

To DOUBLE the happiness, kereta impian aqma ni bukan aqma yang bayar bulan2 tapi syarikat SAHAJIDAH HAIO MARKETING (SHOM) yang bayarkan. Dah la dapat Bonus bulanan, pastu dapat lagi EXTRA minimum RM1,000.00 untuk Tabung Kereta ni.

Yang paling best, dah lah SHOM bagi Tabung Kereta siap raikan lagi di Anugerah gilang gemilang sambil pegang kunci besar. Sangat2 terinspirasi dengan kejayaan my leaders dapat capai kereta impian tanpa takut2 sebab SHOM memang bantu usahawan mereka banyak sangat!


Proud sangat tengok my direct leader a.k.a my lifetime mentor, CDM Shaliza Aziz. Aqma mesti banggakan kak Ieja itu azam aqma!

CDM Norain Mohd Nizar. Semangat beliau sangat berapi. Dekat2 pun dah bahang nak berjaya juga macam beliau. An engineer turn to full time SHOM entrepereneur.
Ni pula CDM Yong. Muda tapi semangat beliau JUTAWAN! A beautician from Kedah turn to 5 figures income earner as SHOM preneur.

Okay, now to TRIPLE the happiness, perasan tak persamaan both of my dream cars? No..not in term of colour only but also in term of the brand. Both brands are from GERMANY!! Another amazing thing that gonna be happen is...

I'm going to GERMANY this year! For FREE of courseee! :D
I am glad that this opportunity come out at the right time and at the right place. Allah knows better in everything. In shaa ALLAH. Can't wait to see with my own eyes all my dream cars on the road like I can see Honda and Myvi here in Malaysia. Bestkan?

Peluang dapat pergi GERMANY PERCUMA ni bukan selalu datang. Wajib ikut! Thank you to my beloved company by opening this amazing trip. 

Okay lagi good news berganda!

Dear readers pun boleh ikut sama cuci mata kereta idaman aqma ni kat GERMANY sana. Ye. Uols boleh ikut juga pergi GERMANY FREE ni! Haihhh tunggu lambat2 memang tiket kena sambar nanti kak. Aduhhh. Nangis takda irama nanti.Jadi, aqma memang OPEN PELUANG BERCUTI KE GERMANY PERCUMA exclusive for my blog readers.

Nak tahu macam mana nak dapat FREE VVIP TRIP to GERMANY, boleh terus laju2 contact aqma kat +60102534217. Memang SIAPA CEPAT DIA DAPAT lah! :D

See ya in GERMANY! :D

Love,
A.Aqma
4 comments on "My Dream Car for 2018"
  1. semoga semua impian jadi kenyataan.. and hev fun in Germany ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Siti..
      In shaa ALLAH amiin.. Siti nak ikut pun boleh. FREE jee :)

      Delete
  2. Seronokkknyaaa dapat dream kereta mewaaahh. Cepatnya Aqma habis byr loan kereta.

    ReplyDelete
  3. InshaAllah nothing is impossible when you believe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auto Post Signature

Auto Post  Signature